Мрачен ден в Бруклин с Пирина Джупанова

Поло Theory, пола bar ||| и сандали Michael Kors © Любомир Игнатов © Любомир Игнатов

Поредното включване на Пирина Джупанова в Boyscout се случва след една обща среща с фотографа Любомир Игнатов, арт директора Андрей Андреев и гримьорката Марина Младенова в Ню Йорк преди няколко месеца.

Поло Theory, пола bar ||| и сандали Michael Kors © Любомир Игнатов

Първият е в града покрай участието си в много яка групова изложба, Марина и Андрей минават като част от дълга презокеанска ваканция и събиране на вдъхновение и контакти за нови проекти, а Пирина така или иначе си живее там и го играе добър гид. След дълга и безумна разходка из Ню Йорк, четиримата решават да снимат нещо в бързината.

Рокля от личен архив © Любомир Игнатов

За радост на Игнатов и нещастие на всички останали, времето в деня на снимките е ужасно. Мрачно и студено с мъгла, което ме накара да вярвам, че ще се получи нещо много тъжно и прекрасно, споделя фотографът и не пропуска да благодари на Shake Shack, които ги търпят цял ден, позволяват им да снимат вътре, сервират им вкусен джънк и ги черпят с вино. Понякога и най-известното място в Ню Йорк може да изглежда пост-апокалиптично и да напомня, че всички ние имаме край. Градът на надеждите, борбата за оцеляване, истинският непукизъм и хората, които са видели всичко, могат да се усмихват, общуват и помагат, ако могат.

Рокля от личен архив © Любомир Игнатов

Андреев е далеч по-позитивен, докато споделя вдъхновението си от girl-next-door харизмата на Пирина, която няма как да те остави безразличен. Имаш чувството, че си я познавал винаги, но на второ четене ти става ясно, че колкото и сложно да е всичко, все пак изпитваш благодарност, че е част от деня ти. Едва ли уникалното й име е случайно – Пирина носи аурата и енергията на артист. Комуникацията с нея ме вдъхнови за снимачен ден, целящ да покаже едно от лицата на Пирина, която е такова отражение на заобикалящия свят, че няма нужда от сценарий.

Тениска Fingah и кюлоти Jil Sander © Любомир Игнатов

Четворката уцелва прогресиращо мрачен априлски ден (неделя, след края на всички партита и без кафе) и започва да се бори с вятър, дъжд и студ около Тhe Granite Prospect в непосредствена близост до Бруклин Бридж. Мъглата навън ставаше все по-гъста. Нямаше как да видим нищо от резултата, Любомир снима само на лента, а и денят мина като на лента.

Сандали Michael Kors © Любомир Игнатов
Mъжка риза Wooyoungmi, кюлоти Jil Sander, мъжки чорапи Calvin Klein и сандали Michael Kors © Любомир Игнатов
Поло Theory © Любомир Игнатов

Фотография от Любомир Игнатов, арт дирекция от Андрей Андреев, грим и коса от Марина Младенова и разходка в Ню Йорк от Пирина Джупанова за Ivet Fashion