Bold Showroom става на година с изложба

Veil © Ruilin Yao

Eдно от читавите нови пространства за събития, дизайн и изкуство отбелязва първите 12 месеца от своето съществуване с изложба. Bold Showroom събира разнообразни участници в груповата експозиция Freedom, които са селектирани според критериите на екипа след отворена покана за участие на всички заинтересовани.

Непознат свят © Александър Николов

Сред отзовалите се близо петнайсетина артисти си личат не само български, но и международни имена в различни медии и жанрове – с особено внимание към рилската нимфа и нютюрморта с рози на Lyubena Fox, метакултурния коментар на Борислав Александров в серията постери Every Face a Painting, фотографиите на филм от Велико Руменов Балабанов и Ася Попова, съвременната трактовка на картината Танц на Matisse от Сашо Виолетов, полароидите на македонеца Гьорги Десподов, рисуваните гърди и активизъм на София Добрева и поемата на Екатерина Слугина.

Free Them, 2017 © София Добрева

Останалото – на място в деня на събитието и седмица след това.

Memento Roses © Lyubena Fox
P Crafted perspectives n°3 © Claire van der Boog
Every Face a Painting © Борислав Александров

Изложбата Freedom се открива в четвъртък, 20 юни, след 18:30 в Bold Showroom (бу. Христо Смирненски 58) и може да бъде разгледана до 27 юни. Повече информация за събитието има тук.