Kindred Black ползва здравец и наша роза в бавна грижа за кожата

Един вечерен мейл с думата ZDRAVETZ в заглавието ни отвежда мигновено към най-новото начинание на симпатичен нюйоркски магазин за луксозни продукти с етичен произход, които не съсипват природата, а напротив.

Още от самото начало през 2015, двете дами зад Kindred Black си обещават да не са още една компания, насърчаваща своите клиенти да рециклират торбички, а вместо това собственоръчно да налагат екоактивизъм чрез продукти, които предлагат. Този труден, скъп и неблагодарен (поне в началото) избор на устойчиво развитие им позволява да предложат етичен и много привлекателен лукс на сравнително поносими цени за прекрасните авторски продукти, които селектират или произвеждат сами.

Дебютиралата наскоро бавна грижа за кожата не е изключение. Следващата стъпка в еволюцията на Kindred Black е лишена от пластмаса и пакетирана в красиви стъклени бутилки и шишенца, запечатани с ваксирани тапи от корк. И това е. Няма и етикети. Стъкло, коркови тапи и нищо повече, съвсем буквално. Никакви удобни и нерециклируеми помпи, капачки, спрейчета, капкомери и други такива подобни елементи, които използват пластмаса и осигуряват удобство. Сферичните бутилки от рециклирано стъкло са ръчно продухани в иновативно студио в мексиканския град Оаксака (прочетете за гениалната им технология в сайта на компанията), а малките шишенца за масла са направени от майстор-занаятчия в Щатите.

Сред основните съставки на трите продукта за коса, кожа и тяло и петте масла на цени от $48 до $245 се забелязват жожоба от щатската пустиня Сонора, розова вода от iранската планина Лалезар, студено пресовано масло от крушово семе от женски кооператив в Мароко, българска роза от Казанлък и здравец от родните поля, но неясно точно от кои.

Естествено, козметичният редактор на Boyscout посяга нетърпеливо именно към българската връзка в цялата линия, защото, нали, няма лошо да пазаруваме американски продукти с български съставки като истински шампанско революционери. Балсам-олиото от родно розово масло Otto ($145) има познат привлекателен аромат и се комбинира идеално с жожоба олиото от същата серия. Според описанието, ароматът на роза е силен афродизиак, който повишава либидото и се използва в ароматерапия за борба с депресия и превъзбуда. Все пак, при проблеми с последното е важно да се консултирате с професионалист, за да не стават грешки. 

Етеричното масло от здравец и шипка ($75) има антисептично действие, стяга капилярите и изсветлява петна от хиперпигментация, а би трябвало да е и ефективно средство за намаляване на бръчки около очите и проблемите на чувствителната и податлива на розацея кожа.

Пълната козметичната линия на Kindred Black е онлайн тук. Повече за бавната грижа за кожата на нюйоркската марка има тук.