Полевият часовник на Timex и Mr Porter е красив и достъпен

Макар редовно да преглеждат най-новите и сексапилни часовници в Базел и Женева, сърцата (и портфейлите) на Boyscout редакторите (поне засега) остават при достъпните модели на Seiko, Casio и Timex – щатската марка, която продължава да използва хитро своите архиви за страхотни ежедневни модели.

Последното откритие е специалната версия на класическия MK1 Camper, разработена в колаборация с онлайн магазина Mr Porter. Хронографската функция на оригинала отпада, за да освободи място за по-изчистен и подреден циферблат в две различни модификации – сребрист алуминий с промазана текстилна каишка (210 лева) или такава от почернен алуминий с дебела рипсена каишка (190 лева).

И двата часовника са с 41-милиметрови каси, кварцов механизъм с индикатор за дата, Indiglo подсветка за по-лесно разчитане в тъмното и черен циферблат с арабски цифри и индикатори за времето до полунощ и всеки пет минути. Водоустойчивостта им не може да се мери с обикновените дайвъри, но би трябвало да издържи леко напръскване.

Практичната функционалност и удобство при ежедневно носене са повече от сигурни – американската армия не греши за подобни неща.