Fjällräven не е само Kånken, а и добри якета на име Greenland

Малката градска раница Kånken (Конкен) е най-разпознаваемата емблема на Fjällräven (Фиелревен) – шведският гигант в търговията с устойчиво облекло и оборудване за живот на открито, който открива своя първи партньорски магазин в София като продължение на досегашното си присъствие в страната чрез официалния дистрибутор Скишарки на няколко различни локации.

Kånken Аrt по дизайн на Eric Olovsson, 179 лева

Появилата се през 1978 раница като прагматичен опит за решение на проблема с болките в гърба на учениците печели с правоъгълен дизайн (следващ устойчивата идея при рязане на плата да не остават почти никакви парчета), над 50 различни цветни комбинации, 10 модификации, издръжлива водоустойчива материя, презрамки от дълго парче плат, свързано със задната дръжка и симпатичeн флирт с изкуството чрез Kånken Аrt – хитрата колаборация за лимитирани модели с шведските художници Cecilia Heikkilä и Erik Olovs­son, процент от приходите от продажби на които отиват директно във фонда за защита и опазване на флора, фауна и живот на открито Арктическа лисица.

Kånken Аrt по дизайн на Cecilia Heikkilä, 179 лева

За щастие, Fjällräven не е само и единствено създател на една от най-известните градски раници за последните 40 години, а доста упорит специалист в разработването на функционално облекло, аксесоари и екипировка за всевъзможни приключения на открито. Освен десетте вида панталони за трекинг като Feb и здравите (скъпи) туристически раници Kajka (699/759 лева), Keb (469 лева), Kaipak (299 лева), Abisko (399 лева) и High Coast (239 лева), шведската марка провокира нездрави размисли за осакатяване на семейния бюджет със свеото прилично полево яке.

Greenland, 559 лева

Независимо дали търсите подходящ модел за хладни вечери, уикенд разходки в гората или леки трекове в планината, Fjällräven предлага да разчитаме на изпитаното градско/извънградско яке Greenland (559 лева) от 1968, което не се променя особено като дизайн от има-няма половин век и съчетава здравината на армейското полево яке M-65 и функционалността на класическата парка като вечно модерен хибрид.

Greenland, 559 лева

Последната му инкарнация с фиксирана качулка има подобрена кройка от рециклиран полиестер и органичен памук и може да се импрегнира с вакса за още по-сериозна водо- и ветроустойчивост. Въпреки двойния предпазен слой върху раменете и лактите, Greenland тежи приличните 750 грама и събира всичко необходимо в своите четири лицеви джоба с капаци и копчета, oще два на талията с капаци, копчета и странични прорези за достъп и един вътрешен с цип, както си му е редът.

Greenland, 559 лева

Fjällräven е онлайн към края на април (и тук още сега от официалния дистрибутор за страната Скишарки) и офлайн на партерния етаж на The Mall всеки ден от 10:00 до 22:00.