Minoar минава на червено сухо вино

Последната категория продукти на Minoar е едновременно неочаквана и всъщност толкова логична и подходяща, че човек може да се зачуди защо се появява едва сега. Българската модна марка на дизайнера Теодора Спасова и фотографа Йоан Гълъбов предлага своя селекция от две червени сухи вина от сортовете Мавруд и Каберне Совиньон, произведени, отлежали и бутилирани в Горнотракийската низина.

Последното съвсем не означава, че двамата напускат софийското ателие на Minoar и започват да се занимават само с вино. Цялата история е далеч по-прагматична. Като отявлен ценител на качественото българско вино, Спасова проучва сериозно местни изби, дегустира предложенията на три от тях (сама, защото Гълъбов не консумира никакъв алкохол) и накрая се спира Todoroff. Имат великолепни серии като Teres (оттам избрахме Каберне Совиньон) и Boutique (с много добър Мавруд). Спряхме се на по-наситени и танинови вина, защото в концепцията на Minoar доминира крайността и тежката обработка на детайла.

Изборът на сортовете също не е случаен. Сортът Каберне Совиньон е познат в почти всички точки на света, а Мавруд е характерен за България. Така показваме на нашите клиенти колко висококачествен производител на вино е България. Другият плюс на Todoroff е ексклузивността и гъвкавите условия за производство на бутиково брандирано вино. Тази изба не продава навсякъде, а подбира много строго магазините, в които влиза. Освен това има голям пазар в Азия, като нас.

За момента, вината на Minoar и Topdoroff се предлагат с красиви етикети от рециклирана хартия и топъл печат със сребърно фолио, както и със запечатка от восък до широката част на бутилките, приютени в единични (102 лева/Мавруд и 116 лева/Каберне Совиньон), двойни (180, 190 или 200 лева) или тройни (264 или 284 лева) ръчноизработени черни кутии с капак от дърво, идеални за подарък.

Почитателите на марката ще се разтреперят и от ужасно красивата и скъпа кожена поставка за вино (525 лева), формована изцяло на ръка по забележителен начин в ателието на Minoar. Вече подготвяме следващ проект (да се обзаложим, че ще е 100% черен шоколад – бел.ред.). Целта: освен да се обличат и живеят с естетиката на Minoar, клиентите да могат и да я вкусят. Толкова.

Вината на Minoar са тук.