Lifelike свири секси френч хаус в София тази вечер

Lifelike е от онези пионери на френската електроника от последните двайсетина години, които прокарват ню диско вълната в своята музика много преди последната да нахлуе повсеместно в инди класациите. Ранната продукция на Laurent Ash заинтригува легенди като DJ Falcon и Thomas Bangalter (от Daft Punk) и му печели място в редиците на малкото, но много сплотено и талантливо french touch семейство от края на 90-те.

Говорим за парижките артисти, които променят цяла една култура – Daft Punk, Justice, Alan Braxe & Fred Falke, Air, Cassius и останалите, които помагат на LIfelike да се наложи като изключително силен продуцент и ремиксатор на границата между ню диско, ню уейв и функ хитачките за танцуване в по-добрите клубове.

Oсвен продуцирането на албуми за групи като Is Tropical и Jupiter, издаването на дългосвирещ дебют след двайсет години диджействане и музика за други (Electronic Dreams с малко помощ от Chromeo и A-Trak) и ремиксите за Daft Punk, Giorgio Moroder, Moby, Empire Of The Sun, The Presets, Dimitri From Paris и кой ли още не, Lifelike има жестока дискография от собствена продукция, която преговаряме внимателно преди сета му тази вечер на афтърпартито след Food&Drink наградите на Go Guide:

Визитната картичка на Lifelike е записана в комбина с Kris Menace и излиза през 2005 за лейбъла на Alan Braxe. Discopolis продава повече от стотина хиляди копия Сценарият на видеоклипа също е повече от забележителен и заслужава поне 5-6 Оскара.

Следващият голям хит на Lifelike и So Electric, издадена от английския независим лейбъл Wall of Sound през 2007.

Sequencer oт 2011 е записано за лейбъла на стария му приятел Alan Braxe и може спокойно да се приеме като реверанс към (филмовата) музика на Giorgio Moroder. Последното не е случайно – Lifelike е ремиксирал The Chase.

Прелестното Love Emulator излиза за собствения му лейбъл ComputerScience, за да демонстрира таланта на LIfelike за симпатично космическо диско с носталгични женски вокали.

Когато към цялата забава се включи и A-Trak, получаваме нахъсано фънки парче като Don’t Stop.

Sexodrome е поредният пример за музикална галактика, която няма край и упоява като абсент още на първото слушане.

Lifelike е тази вечер, 15 февруари, в ДНК (пл. България 1) след 22:00. Входът е 10 лева. Повече информация за събититето има тук.