Eytys и H&M са новата шведска двойка

Когато H&M реши да се събере с популярната стокхолмска марка Eytys, това може да означава само едно – масивни обувки и унисекс силует.

Блуза Utopia Airlines, 60 лева/ Тениска, 40 лева
Шир0оки панталони с ръб, 100 лева

Дизайнерската колаборация между двете шведски марки се случва по изпитания метод на обновяване на някои от класическите обувки на по-малката компания Eytys, добавяйки и половин дузина модели облекло и аксесоари.

PVC якета. 140 и 100 лева

Унисекс линията от кожени и велурени маратонки и боти и семплите тениски, якета, ризи и панталони от памук, кожа, найлон и варен деним ползва солидни монохромни цветове и змийски принт за допълнителен характер, без да изневерява на 90-арската естетиката на създателите на Eytys – приятелите от детинство Max Schiller и Jonathan Hirschfeld, които се вдъхновяват за най-известния си модел Mother след ваканция в Япония.

Яке с качулка, 120 лева/ Риза, 80 лева

Очевидното носталгично влияние е съвсем очаквано и не дразни. Капсулната колекция на двете марки се върти около играта с пропорциите и материите, независимо дали говорим за изчистените кецове от памук, по-грубите обувки и кубинки и широки унисекс дрехи, всеки от които подчинен на семплата идея за функционален, но леко извратен дизайн.

Кецове, 100 лева
Кецове, 100 лева
Кецове, 100 лева
Кецове, 100 лева
Кецове, 100 лева
Обувки, 198 лева
Обувки, 260 лева
Кубинки, 298 лева

Колекцията на Eytys и H&M е на бул. Витоша 6 и онлайн от 24 януари.