Новото мъжко H&M Studio е обикновена колежанска афера

H&M разведрява обстановката с есенно-зимна Studio колекция, която смело взима за вдъхновениe американския наръчник за колежански стил и го интерпретира за по-тегавия студен сезон с малко класики, за да е по-поносимо (и времето, и самото облекло).

Всички основни хитове са налице в леки модификации – класическото моряшко палто е направено от каракул вместо гладка вълна, класическото деним яке е взето директно от първата колекция на Raf Simons за Calvin Klein и направено от рециклирана вълна, памучните пуловери са с леко отпусната кройка, пуловерът без ръкави и жилетката не са никак лоши, късата ватирана пухенка е издържана в шотландско каре, а дъфел палтото с качулка си е същото както преди.

И докато избягваме сериозно пуловерите с емблема на университета Харвард (щото, нали, можем да носим такъв, само ако сме завършили престижния колеж и то до определена възраст) като големи хора с овладян стил, се прокрадва и още едно съмнение, на което няма да получим отговор. А именно, защо образцовите европейци от Швеция се занимават с щатска препи традиция, вместо да вземат малко кашмир, туид и габардин за джентълменска колекция, вдъхновена от английския колеж Итън?

Вълнено дъфел палто с качулка (296 лева) и жилетка (120 лева)

Бежово яке (120 лева) и ватирана пухенка (160 лева)

Каракулено моряшко палто с двуредно закопчаване (120 лева)

Пуловер (140 лева)

Кариран пуловер (140 лева) и пуловер без ръкави (80 лева)

Панталони (100-120 лева)

Шал (60 лева), вълнено бийни (40 лева) и кадифена шапка с козирка (30 лева)

Мъжкото H&М Studio e в софийския магазин на марката на бул. Витоша 6 i онлайн от 6 септември.