Новият Mercedes-Maybach Pullman е мокър сън за олигарси

Pullman е най-луксозната и дълга лимузина в скъпото семейството на Mercedes-Maybach и като такава сме свикнали да я виждаме само в кортежите на държавни глави, кралски семейства и руски олигарси от десетилетия. Най-новата генерация на ексклузивния модел ще спечели същите клиенти с леко променен силует, нови цветове и допълнителни детайли в интериора със срещуположни седалки и разделителна преграда между салона за привилегированите пасажери и шофьора. 

Като за начало, радиаторната решетка на Maybach е променена с мисълта за класическите вертикални линии от раирани костюми за мъже и жени (тези от модата, а не от местата за лишаване от свобода), а изборът на различни цветове с велики имена като магмено сиво, кафяв махагон, бежова коприна и дълбоководно синьо за интериора е допълнен от 20-инчови джанти с десет дупки.

Естествено, че лимузина с дължина от 6 метра и половина ще разполага с достатъчно пространство за клубен салон с чаши за шампанско, мини хладилник и четири комфортни седалки с достатъчно място за краката на пасажери, които искат да се усамотят в разговори и с индивидуална музика от тази на шофьора.

Съвсем очаквано, голямата менажерия на колела е задвижвана от мощен 12-цилиндров двигател с 630 конски сили, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди и половина и харчи малко по-малко от 15 литра гориво на 100 километра пробег. Скромна работа.

Цената на новия Mercedes-Maybach Pullman започва от един милион лева. Повече подробности от официалния вносител за страната – Силвър Стар.