I/tems и Розалина Буркова се събират и за Neroli

Студиото за ароматни свещи I/tems и илюстраторката Розалина Буркова продължават симпатичната си колаборация с 07 / Neroli (22 лева) – флорално-зелен потентен аромат с цитрусови нотки на нероли, лимон, бергамот, портокалов цвят, иланг иланг, маршмелоу (велика дума – бел.ред.) и бял мускус, който стимулира спомените за първоначалното събуждане и виталност на пролетта и лятото.

Основното вдъхновение зад аромата и рисувания етикет с люлеещи се фриволни голи момичета е описано идеално с красивата английска дума от латински произход indulgence. Освен това, свещта съдържа етерично масло от петигрен, което има известни тонизиращи свойства. Събираме едно плюс едно и стигаме до първосигналното заключение как отдаването на силния копнеж за близост, еротика и напоителни тантрични сексове е съвсем естествената кулминация на напрежението в атмосфера, създадена от 60-часовото горене на красива ароматна свещ, налята ръчно в метален контейнер и оживена с етикет на една от най-добрите и интересни български илюстраторки в световен мащаб в момента.

© Розалина Буркова за I/TEMS

Може и да преувеличаваме малко, но резултатите са повече от добри.

Новият аромат 07 / Neroli и илюстрациите на Розалина Буркова за I/tems са в галерия Структура (ул. Кузман Шапкарев 9) на 21 март след 17:00. Повече информация за събитието има тук.