Минаваме на кактуси и сукуленти с Нуша Спирова от Cactus Lab

© Нед Дервенков

Cactus Lab е вдъхновен от необятния свят и градския характер на лесните за отглеждане сукулентни растения, от нуждата да сме по-близо до природата в забързаното си ежедневие, грижата за по-здравословната ни среда в затворените градски пространства. Подробният манифест на създателката на проекта Нуша Спирова е достатъчно красноречив в желанието си да пребори придобития мързел, апатия симптоматична депресия и да ни вдъхнови за по-добър, красив и здравословен живот с дузина достъпни и сравнително лесни за поддържане кактуси. Естественото продължение на страстта на девойката към въпросните растения и грижата за околната среда се случва и като отговор на въпроса защо вече не отглеждаме толкова чудеса в саксии в офисите и в своя дом на фона на всичките симпатични малки прахови частици. Така де, кактусите според Спирова са растения, които пасват на почти всеки интериор и вкарват доста характер дори в малки пространства.

Именно поради това, Cactus Lab се е заел да ни убеди в последното с разнообразни услуги и продукти, които да вкарат малко добавена стойност в живота у дома и навън. Освен с онлайн и офлайн магазин за кактуси (от 10 лева нагоре) и собствена марка кашпи и саксии за сукиленти в колаборация с български продуктови дизайнери и илюстратори, Спирова иска да развие и онлайн услуга за персонализирано интериорно озеленяване на домове, офиси и заведения по възможно най-лесния, бърз, удобен и достъпен начин – нещо като uber за интериорно озеленяване на градски пространства, цените започват от 99 лева за дом, 139 лева за офис и 199 лева за заведение. Допълно, лабораторията ще организира и всякакви концептуални събития, работилници и пътешествия за малки и големи.

Не е чак толкова трудно, колкото звучи – може да се уверите от кратките видео уроци как да пресаждаме, как да си направим перфектната почва за кактуси и как да спретнем забележителен растителен терариум. Страшен секс, няма спор.

Cactus Lab e тук, на Betabreakfast следващата седмица и само за ден на ул. Хан Крум 4 в събота, 20 май.