Класическите попкултурни прически на Георги Петков

Георги Петков спокойно може да работи като колумнист в музикално издание заради слабостта си да обикаля ежемесечно концертите на всички поп звезди от първите десет места в класацията Billboard. Основното му занимание обаче си остава да подстригва, подбира и смесва цветове, текстурира и оформя коса в собствения си салон и в сесиите и видеоклипое на най-добрите си приятели по начин, който подмокря повечето момичета и момчета и кара останалите му колеги да се замислят сериозно. Съвсем очаквано, Жорко е от малкото, способни да си позволят издаването (за четвърти пореден път) на дебелата сезонна и доста луксозна библия Косата днес 04 и да я продава на цената на намален албум от Taschen. Хубавото при Петков обаче е, че се е постарал да представи най-доброто и достъпното в дамските и мъжки коси за сезона.

Последното е валидно най-вече за мъжете, които все още имат коса и могат да си позволят по-бохемски прически в коренно различни тенденции като модерното много късо отстрани – много дълго отгоре и средно дълга и леко по-израснала и обемна покрай ушите и отгоре. Връщаме се към първото изречение, за да демонстрираме нагледно защо може да разпознаете силуета и прическите на Mark Ronson, David Beckham, Zayn Malik, George Clooney и инстаграм звездата Mariano Di Vaio. Вдъхновяват ме емблематични мъжки образи в музиката и киното като James Dean, Elvis Presley и Robert Redford. Новото издание на книгата си е абсолютно модерен прочит на класически мъжки прически като тези на изброените имена.

Какво да кажем за очевидната фиксацията към тънки мъжки мустачки и бради? Брадата и мустаците са един идеален контур на лицето и много добър завършек на цялостната визия на мъжа. Освен това винаги могат да прикрият някой малък недостатък, нали така? Еми да, така си е.

Косата днес 04 (твърди корици, 240 страници, Ентусиаст) струва 40 лева и може да бъде поръчана онлайн тук или в по-добрите книжарници.