Nike Mag vs. болестта на Паркинсон, Рунд 2

Макар да се появяват само за няколко секунди върху краката на Michael J. Fox, футуристичният модел Nike Mag има милиони последователи и го играе бащата и дядото на адаптиращите се кецове като Nike HyperAdapt 1.0, напасващи индивидуално към всяко стъпало. Феновете на Marty McFly най-после могат да се сдобият с неговите самозавръзващи се кецове само 27 години след появата им във втората част на Завръщане в бъдещето. Уловката? Моделът се появява като лимитирана серия от 89 чифта, които ще бъдат разиграни на онлайн търг. Американският спортен гигант си партнира с фондацията на американския актьор за изследване на болестта на Паркинсон още от 2011 година, когато успя да събере близо десет милиона долара за десетина дни с раязиграването на първата версия на обувката. Новият модел комбинира естетиката на оригинала с новите технологии от HyperAdapt 1.0 в индивидуалната система Adaptive Fit, която се нагажда според крака на всеки.

Дали ще можете да усетите легендарното пристягане и звук от машинките на Marty McFly обаче е доста спорно. По-голямата част от серията ще бъде разиграна на лотариен принцип сред жителите на Северна Америка чрез онлайн магазина на Nike и приложението Nike+ срещу билет от $10 за фондацията на Michael J. Fox. Всяко дарение дава равен старт за участие, демек колкото повече билети, толкова по-голяма шанс да спечелим. Добрата новина е, че всички приходи отиват по сметката на фондацията, за да ускори търсенето на лек за отвратителната болест.

Остава само един въпрос: готови ли сме да отделим няколко стотачки за борба с болестта на Паркинсон при предполагаеми стотици хиляди участници и абсолютно минимален шанс да спечелим един от 89-те чифта? Отговорът на подобен въпрос винаги трябва да е положителен, иначе не сме хора, мамка му.

Търгът за 89-те чифта Nike Mag е тук от 4 до 11 октомври. компанията ще разиграе още три чифта на нарочни събития в Хонконг, Лондон и Ню Йорк.