Basecamp-ът е занимание самотно

Обновената за пръв път от девет години каравана Basecamp на Airstream очевидно е проектирана с мисълта за самотни приключенци или двойки, които искат да се спасят извън града за уикенда или за по-дълъг период без близки/приятели/деца и куче само с едно дръпване от всеки кросоувър или средно голямо SUV като новия Tiguan, например. Пространството е напълно достатъчно за настаняване на двама души – двете вътрешни пейки и тази в дъното са измислени така, че да се съберат в спалня, банята си има тоалетна и душ, за да не мрънка никой, големият заден люк улеснява товаренето и разтоварването на всякакъв багаж, каяци и велосипеди, кухненският плот има котлони, мивка от неръждаема стомана, хладнилник и жестока гледка, музиката е от Bose, панорамните стъкла са затъмнени и кръгли като визьора на Robocop, a в допълнителните опции виждаме възможност да се снабдим с тента и фортсел. Има и достатъчно контакти и usb входове за зареждане за всеки, който предпочита да прекара пътешествието в Instagram.

Помислено е сериозно но не само за комфорта в самата каравана, но и за шофьора на цялата тази ретро-футуристична екстраваганца. Компактният размер на Basecamp улеснява дърпането, големите гуми се справят с по-тежък терен и шофирането в студено време, а аеродинамичният дизайн на караваната би трябвало да намалява разхода на гориво. Стигаме и до цената, която е доста по-висока от аналогичните конкуренти, но това е Aistream – плащате не само за добре обмислена функционалност и удобства в интериора, но и за красивия, направо вечен дизайн от алуминий. Някои хора може и да не харесат старомодния вид, но на нас ни прилича повече на осъвременена версия на дроида Zord от детското Бенджи, Закс и Звездният принц. Ако можете да прежалите цената или не ви пука да хвърлите толкова пари за каравана, честито. Получавате удобен и много красив базов лагер за Градина или в планината, побиращ всичко необходимо за (почти) всяко място, за което се сещаме. Оставаме само да се заредим с достатъчно филми и сме готови за чуден Netflix and Chill уикенд в планината.

Цената на новия Airstream Basecamp започва от $35000 и може да бъде поръчан онлайн тук. Доставките започват през октомври.