Видео: Девет факта за Wolves на Kanye West

Новият видеоклип на Kanye West няма да предизвика същите полярни коментари като предходния Famous, но дава много сламки за размисъл и поглед върху връзките на клана West-Kardashian-Jenner със световната модна и творческа индустрия. Амбициозен музикален/рекламен опус? Малко факти, преди да решите какво мислите.

1. Wolves е едва второто видео от последния му албум The Life Of Pablo след противоречивия клип към Famous. Парчето е представено за пръв път преди две години заедно с дебюта на модната колекция Yeezy Supply и претърпява множество редакции, преди да стигне до окончателния си вариант в клипа (поне засега). Според слуховете, Kanye е снимал и видео за Highlights в Исландия и Ирландия и планира клип за Waves – и за двата проекта обаче няма каквото и да било официално потвърждение.

2. Новото видео на Kanye е много артистичен черно-бял монтаж от ревливата гръндж естетика на американския рапър и лъскавия свят на парижкия haute couture. Бляскавите кадри на танцуващи супермодели от афтърпартито на гала на музея Метрополитан са пресечени от студийната мрачна хореография на семейство West и една дузина познати имена от индустрията като Alessandra Ambrosio, Jourdan Dunn, Jon Kortajarena, Sasha Luss, Josephine Skriver, Joan Smalls, Anna Cleveland, Cindy Crawford, Sara Sampaio и Romee Strijd.

3. Шестминутното клипче е продуцирано от Balmain като част от есенно-зимната кампания на френската модна къща. Kanye и жена му участват за втори път в реклама на лейбъла на Rousteing, но са си достатъчно дълбоко свързани с него и го носят непрекъснато с повод и без повод.

4. Основната заслуга за визията на Wolves е дело на светия триумвират Steven Klein (режисьор), Pascal Dangin от KiDS Creative (концептуален и творчески директор) и Olivier Rousteing (творчески директор).

5. Най-добрата шега за последното видео на Kanye е дело на Ashley Hoffman от Time: Съжетът на видеото препуска между страховита гора и афтърпартито на Balmain след Met Gala. Очевидно, всички звезди са нападнати от вълци и трябва да им съчеувстваме, понеже животът на известните личности е много по-труден от този на Leonardo DiCaprio в Завръщането.

6. Във видеото участват Vic Mensa и Sia, но няма и помен от Frank Ocean – очевидно окончателно изпаднал от настоящата версия на парчето и все по-затормозен от желанието на феновете да пусне втория си албум.

7. Част от гардероба във видеото издава огромeн непукизъм или добре изигран брак по сметка между (далечни) конкуренти. Kanye и Kim носят същите костюми като от последната гала на музея Метрополитан, но хиоп-хоп изпълнителят всъщност рекламира съвсем явно и марката Fear Of God на своя приятел Jerry Lorenzo само няколко седмици, след като обяви разрастване на собствената си марка Yeezy с предстоящо откриване на магазини, нови продукти линии и други екстри. Интересно какво мисли Adidas по въпроса.

8. Другият камък в градинката на немския производител – мимолетното участие на сестричката Kylie Jenner, рекламно лице на Puma.

9. Третото видео na Kanye с участието на съпругата му Kim след Bound 2 (разбира се, ако броим и восъчната фигура от Famous).

The Life of Pablo (GOOD Music) е на пазара.