Top Secret е лежерно място за възрастни

© Александър Новоселски

Създаването на готино място за спокойни срещи и отпускане с хубав басейн близо до града е непосилна задача за повечето предприемачи. Желанието за голяма клиентела на всяка цена води след себе си кофти посетители, излишни приказки и почти никаква възможност за пълноценен релакс, смислена комуникация и някой друг флирт. Работещото вече близо година заведение Top Secret обаче е приятно изключение без аналог в София, което печели точки с живописната си локация, изчистен дизайн, хубав басейн и поляна, хедонистични посетители, ненатрапчив персонал и сериозна политика за допускане само на възрастни клиенти над 18.

© Александър Новоселски

Последното изречение въобще не е намек за порочен клуб за нощни забавления и суинг партита, дори напротив. Top Secret има амбицията да отговори на тенденцията за ежедневен градски ескапизъм със себеподобни с близки ценности, които не искат да загубят себе си и предпочитат да споделят ограниченото си лично време само помежду си, без деца и домашни любимци. Adult Only политиката на заведението е наложена не защото децата пречат, а защото създават малко по-различна атмосфера. Собственикът на заведението Валентин Паунов (човекът зад One Coffee на метростанция Жолио Кюри) си мечтае за подобен летен бар с басейн от близо седем-осем години, но не може да намери подходящ терен – хем да е в рамките на града, хем да е в парк и да има зеленина отвсякъде, хем да е лесно достъпно, не са малко нещата.

© Александър Новоселски

Късметът му се усмихва под формата на градината в бившия дом на футболната легенда Иван Вуцов в Малинова долина, в епицентъра на парк Въртопа близо до Sofia Ring Mall и IKEA. Oтне ни близо две години да го направим. Стремили сме се да използваме само естествени материали – ръчно дяланите вековни павета на паркинга са резултат от сделка с Пловдивската сточна гара, не сме изливали бетон, отдолу всичко е пръст. Искахме да изглежда максимално близо и ненатрапчиво до природата – към такива клиенти се стремим, по-естествени, по-близо до природата и определено встрани от суетата.

© Александър Новоселски

Естествеността и непринудената атмосфера си личат още при първото влизане на Boyscout в Top Secret – симпатична французойка се пече по цици на шезлонга по диагонал от многовековния бор над басейна. Заведението се състои от собствен паркинг за 12 автомобила, зона с хамаци, трансформираща се в сцена за концерти, голяма зелена поляна с истинска трева, покрита част с отворен изглед към басейна (12 x 6 x 1,40 метра, няма спасител, така че да внимавате) и цялата градина. Най-голямото му достойнство е способността да го играе едновременно бар пространство, място за срещи, облагороден парк, отворен офис, удобен терен за всякакви корпоративни и лични събития и басейн за ежедневно отпускане с напитки и храна в спокойна атмосфера. Разполагаме с петдесетина седящи места на закрито и още около 70 в градината край басейна.

© Александър Новоселски

Достатъчно голям избор къде да се разположите, независимо дали ви се почива около басейна или на поляната или предпочитате да поработите на бара в закритата част. Подбраното меню въобще не претендира за акцент на Top Secret, а само за стандартна екстра със свеж избор от салати, три вида супи, четири вида сандвичи (от 7 до 10 лева), предястия като халуми и скариди (от 4 до 23 лева), три вида ризото (от 8 до 13 лева), BBQ от прясно смляно месо (10 лева) и други морски екстри като филетиран лаврак с гриловани зеленчуци (16 лева). В листата с напитките няма български твърд алкохол с изключение на една ракия (все пак сме в България, няма как), но достатъчно приличен избор от червени, бели вина и розе.

© Александър Новоселски

Top Secret очевидно разчита повече на цялостното изживяване с качествена джаз, фънк и поп музика (подбрана от Мартен Роберто), лежерните партита след работа и ежемесечните концерти на основните агенти около Брас Асоциация Комбо. Както самият собственик споделя – нещо като вила за гости, нещо като рай за млади професионалисти, умни бохеми и хедонисти с афинитет към висшата математика, такива хора с добро възпитание и позитивно отношение към живота. Дотук добре, остава само да видим каква публика ще успеят да култивират с подобно обещаващо начало и доста секси дадености.

© Александър Новоселски

Top Secret е в София на бул. Св. Климент Охридски 107 и работи всеки ден от 10:00 до 24:00. Входът за басейна е 20 лева и свободен за бара. Повече информация има тук, телефонът за резервации е +359 879 878 878. Следващото събитие около басейна е концертът Funky Bones (Вили Стоянов на тромбон, Тодор Бакържиев на тромпет, Милен Кукошаров на пиано, Димитър Карамфилов на бас, Атанас Попов на конги и Георги Марков на барабани) на 14 юли.