Кожените якета на Acne са смущаващо къси

Acne Studios – шведската марка, която се плъзга деликатно по широките контури на унисекс силуета и обича да експериментира сериозно с попкултурните влияния и музикални вдъхновения. Последното важи и когато един от основателите и главен идеалог Jonny Johansson се захваща с свещения силует на мъжкото кожено яке за пролетта и лятото на 2016. Какво означава това на български език – смущаващо къси дължини и крайно бохемска интерпретация на традициония силует на мотоциклетните якета, който подлежат на безкрайни комбинации, стига да не сте прекалено консервативни и да ви стиска. Лошата новина – невъзможните цени на различните модели ги правят абсолютно недостъпни за сиромаси, поне засега.

Страният случай (и зелен цвят) на Adrien – късо и вталено яке от лъскава агнешка напа за футуристично жиголо в почивка (Jude Law, кой друг?), което влиза в уикенда с оребрени ленени маншети и никакви излишни детайли.

Черният Aleks – мотоциклетистко яке от лъскава овча кожа с висока яка, два джоба върху гърдите с интересна перфорация и два джоба с цип под тях.

Тъмнокафявият Anton е истински хит със своя семпъл дизайн и уголемена яка, екстра къса дължина и странични ципове.

Черният Gibson от телешка кожа и велур върху гърба се заиграва хитро с асиметричните ципове в предната част и преувеличената остра триъгълна яка.

Черният Oliver е сигурен избор за мотоциклетисти, които ще оценят диагоналните джобове с цип върху предната страна, вдигнатата яка с каишка,  затягането на кръстта и допълнително подплатените раменен и лакти.

Кожените якета на Acne са тук.