Лен, коприна, голи глезени и други екстри в Zara Studio

Ляво: Тъмносиня риза с къс ръкав от лен и вискоза, 70 лв. Кафяв тънък кожен колан, 46 лв. / Дясно: Тъмносин полошърт с дълъг ръкав от лен и вискоза, 70 лв. Сив панталон с маншет и ръб, 100 лв.

Един бърз поглед върху последната мъжка колекция на Zara Studio (както сме се разбрали – малко по-пипната и напредничава колекция на испанската марка) за пролетта и лятото на тази година ни запознава с момчета, облечени все едно не си дават много зор в офиса или най-малкото работят в нещо по-различно от банка или държавно учреждение. Не че има нещо лошо, но Zara продължава да експериментира с дължините и сериозната игра с пропорции, с която се свиква трудно, но е неустоимо секси, като се усвои до съвършенство. Макар и по-голямата част от моделите да излизат от класическия мъжки гардероб, дизайнерите на марката са се постарали да обновят ежедневния работен или безработен дрескод с ударна доза свободно време под формата на ленени, копринени и памучни платове с каре тип houndstooth или рибена кост в монохромни цветове (синьо, сиво, зелено и бежово). Най-голямата игра обаче е в елегантния 70-тарски силует от приятно размъкнати пропорции и ретро шик за уверени мъже, на които им пука за семплата и ненатрапчива мъжественост и безграничния комфорт на тези дрехи. Препоръчваме полошъртите с дълъг ръкав и ризите с къс ръкав и остри яки от коприна, достатъчното на брой панталони с маншети и басти и дължина малко над глезена, блейзърите с едноредно и двуредно закопчаване и кожените еспадрили, които си умират за хубави бежови къси панталонки. Единственото дразнещо нещо е липсата огромните порнографски тренчкоти от лен със силует на халати като наличност в сайта (а вероятно и в магазините), но това е положението. Дано да се поправят скоро.

Ляво: Бяла ленена риза (80 лв.) и зелен ленен панталон (100 лв.). Кожени еспадрили, 100 лв. / Дясно: Карирана жилетка от лен, 100 лв. Риза с къс ръкав и остра яка от лен и вискоза, 70 лв. Кафяви обувки с изрязана част от телешка кожа и гума за подметката, 179 лв.

Ляво: Кариран ленен блейзър от лен, 229 лв. Светлосиня риза от памук, 80 лв. Карирани ленени панталони с маншет, 100 лв. / Дясно: Ленен полошърт с дълъг ръкав, 70 лв. Ленени панталони с десен рибена кост, 100 лв.

Ляво: Кариран ленен блейзър с двуредно закопчаване, 229 лв. Копринена риза с къс ръкав, 80 лв. Карирани ленени панталони, 100 лв. Кафяви обувки с изрязана част от телешка кожа и гума за подметката, 179 лв. / Дясно: Копринена риза с къс ръкав, 80 лв. Карирани ленени панталони с маншет, 100 лв. Кафяви обувки с изрязана част от телешка кожа и гума за подметката, 179 лв.

Ляво: Ленен полошърт с дълъг ръкав, 70 лв. Ленени панталони с десен рибена кост, 100 лв. Кожени еспадрили, 100 лева. / Дясно: Ленени панталони с десен рибена кост, 100 лв.

Ляво: Сив памучен блейзър, 229 лв. Сиви памучни панталони с маншет, 100 лв. Памучна бяла риза, 80 лв. Кафяви обувки с изрязана част от телешка кожа и гума за подметката, 179 лв. / Дясно: Памучна бяла риза, 80 лв. Сиви памучни панталони с маншет, 100 лв. Кафяви обувки с изрязана част от телешка кожа и гума за подметката, 179 лв.

Ляво: Ленен блейзър, 229 лв. Ленен панталон с маншет, 100 лв. Бяла ленена риза, 80 лв. Кожени еспадрили, 100 лв.

Zara Studio е тук и в магазините на марката.