Бърза Instagram разходка в Берлин

В град, който вдъхновява, освобождава и едновременно с това пленява, всеки ъгъл подлежи на артистично снимане, а всяка панелка прилича на вдъхновен архитектурeн микс от блокчета Lego и сграда от филм на Wes Anderson. Няколко часа в Берлин са напълно достатъчни да събудят неустоимото желание за непрекъснато снимане по време на безцелните разходки. За щастие, немската столица е известна с огромното си Instagram общество, което може да се притече на помощ с безкрайно количество идеи за наистина интересните скрити места в този любим космополитен град.

@konaction

Konrad Langer представя Берлин като симетричен град с много прави линии, светлина, сенки и бетон. Всичките му снимки следват една конкретна стилова линия, което ги прави силно автентични. Впечатляващото е, че Konrad снима само с iPhone и може да се похвали с изложба на избрани любими кадри в кафенето Rock-Paper на Морицплац. Ако имате път към Берлин тези дни, може да се отбиете за едно питие и да я разгледате до 24 март.

@karstenkimble

Кarsten е поредното доказателство, че за да снимаш готино, ти е достатъчен само един телефон (без да забравяме за доброто око и таланта, нали така? – бел.ред.). Всичките снимки на този немец са правени със Samsung Galaxy S6 Edge и представят балансиран микс от хора и архитектура.

@thomas_k

Берлин през очите на Thomas е определено по-мрачен, но това го прави още по-интересен град с много правилно форми, симетрия и наситеност. Младежът често обикаля да снима заедно с Konrad Langer и успява да ни изуми с таланта да накара едно и също място да изглежда коренно различно, в зависимост от това кой стои зад обектива.

@hier_ist_oben

Падате си по изоставени места и снимки, от които могат да ви побият тръпки? Uwe Indorf разхожда своите последователи из най-зловещите места в и около Берлин. Неслучайно, една от любимите му локации за снимки е изоставена психиатрия на около час път от столицата. Чувствайте се предупредени.

@iheartberlin

Снимките на Frank са много цветни, разнообразни и пълни с добри идеи за свободното време в Берлин. Снимките от Буенос Айрес в съшия профил позволяват проследяването на интересния паралел и директна живописна съпоставка между двата града.

@marcusberlin

Marcus е още един от Instagram фотографите, които снимат само с телефон. Хубавото при него е, че успява да покаже панелките в Берлин като красиви сгради, поставяйки акцент върху техните форми и заигравайки се с цветовете. Няма как да не попаднете и на многобройните кадри, заснели отраженията в някоя локва. Това е берлинският Instagram с най-много вдъхновяващи идеи за фотографски експерименти.

@loewe7

Thai Hoang снима хора и архитектура, но успява да се се отличи от останалите колеги, като акцентира върху цветовете във всеки кадър.

@berlinstagram

Michael Schulz ни разхожда из един многопластов Берлин. Съдейки по снимките в метрото или кадрите от покрива на някой хотел, този човек винаги информиран за всички готини изложби и събития в града и за щастие няма нищо против да ги сподели със своите последователи. Освен това, Michael пътува доста често, което обяснява и присъствието на запечатани уникални мигове в отдалечени места като Ел Ей и Виетнам.

@urbanentdecker_

Отново снимане само с телефон, отново кадри, които могат да ни оставят без дъх съвсем буквално. Сред близо петстотинте снимки на 21-годишният Joge Alva Oc‘ има много вити стълбища, прави ъгли, геометрични форми и много интересни места, които задължително трябва да посетим.

@zerletti

Един от кралете на дългата експозиция, който снима Берлин в целия му блясък както през деня, така и през нощта. Zerletti не улавя форми, а моменти – типичните берлински забележителности са показани в съвсем нова светлина без никакви досадни клишета.

Ели Цонова е в Instagram.