13-та заплата за зимното намаление в Mr Porter

Преравяме най-добрите сделки в голямото зимно намаление в Mr Porter, за да напазаруваме готини и практични неща на разумни цени и да се почувстваме като нормални хора в бананова република.

Вталеният кариран блезйьр от памук без подплата на J.Crew (€116) е смел избор за хора, които не искат да си имат работа с гражданските патрули на БНС и футболните хулигани/скинари по улиците. Иначе си е екстра избор за всеки почитател на линията Wallace & Barnes, вдъхновена от традиционното работническо облекло, военните униформи и класическото облекло за занимания на открито. Конкретният блейзър наподобява старите английски якета за лов като силует и е направен от много лек памук в каре от тип Buffalo.

Продължение на горната тема с пачуърк (прекрасна дума, впрочем – бел.ред.) е тъмносинята памучна риза на базирания във Флоренция, щата Алабама, Billy Reid (€56), която позволява безкрайно интересни комбинации на деним върху деним, деним с блейзър и памук и въобще всякакви други трактовки на винтидж американа стила от средния запад.

Christopher Raeburn прави най-напредничавото и неустоимо секси връхно облекло напоследък, затова няма как да не се прежалим за антрацитено черния футуристичен бомбър (€216) от комбинирани панели филцова вълна, памук и промазана мрежа с подплата за допълнителна изолация от студ, влага и превратностите на съдбата.

Карираното вълнено duffle палто на Raf Simons (€386) е скъпа, но вечна класическа дреха с военноморски детайли, контрастни червени шевове и много практични големи джобове с капаци, които събират всичко необходимо.

Пропускаме баровските бански на Orlebar Brown за сметка на този чифт от LimoLand (€53), произведен в Италия и крайно очарователен със своя психеделичен многоцветен десен от чудовището Mr Limo.

Високи гумени ботуши Wellington на Hunter (€50), които вършат жестока работа, ако имате път към някой от калните летни фестивали като Glastonbury или Isle of Wight или просто обичате да прекарвате доста време в работа за градината, разходки в красивата спокойна провинция или офроуф приключения където и да е. Преди някой да ни пресече с репликата да си купим обикновени гумени ботуши от магазините за работно облекло, да има предвид, че ботушите на Hunter са произвеждат ръчно от 28 отделни части, за да подсигурят отличното качество на тази традиционна английска марка.

Монографията Snowdon: A Life in View (375 страници, твърди корици, Rizzoli, €24) е подробен и доста образователен поглед към 175 фотографии от 65-годишната кариера на това легендарно име за английската мода, театър и висше общество, което работи дълги години за Vogue, преди да бъде назначен за официален фотограф на британското кралско семейство. Antony Charles Robert Armstrong-Jones е забележителен портретист, което може да бъде видяно и с просто око в този дебел албум с въздействащи снимки на Yves Saint Laurent, Jack Nicholson и много други забележителни персонажи.

Зимното намаление на Mr Pоrter е тук.