(Много) NSFW: Daytona – винтидж еротика от слънчевия щат

Винтидж еротиката от годините преди възхода на откровеното порно и демоничния интернет нарцисизъм е романтичен и леко възбуждащ спомен за период, който повечето от нас познават само на снимка. Именно заради това ще благодарим на Jonathan Leder и Amy Hood, които се връщат към безгрижното време на слънчеви американски плажове и освободени красиви жени, нямащи нищо против да позират естествено върху шезлонги на конкурси за най-добро бикини тяло, въргаляйки се фриволно в пясъка и наслаждавайки се на скрити сексуални срещи в своите мотели.

Интернет и социалните медии карат хората да се държат много по-стеснително, което пречи на подобни откраднати, истински и откровено красиви моменти да се случват отново и отново. Експлицитният характер на повечето съвременни медии за възрастни убиха този чар. – Amy Hood

Тънката широкоформатна книжка Daytona съдържа случайно открити по вехтошарски базари кадри от 35-милиметров филм с позитивна и потна 70-тарска еротика от слънчевия щат Флорида. Селекцията на Leder и Hood представя оптимистичното време преди Instagram и неговите пищни девойки във ваканция, които не се свенят да играят баскетбол голи и да се отдават на всякакви неприлични забавления в добрите традиции на Caligula. Daytona преоткрива странната и на моменти скандална култура, протипоставяща политическата консервативност с откровения хедонизъм. Непредубедените читатели не се товарят излишно с анализи и предпочитат да се наслаждават на еротика от едно отдавна отминало време, което няма да се върне.

Daytona (48 цветни страници, 500 броя тираж, Imperial Pictures Publishing) струва $20 и може да бъде поръчана онлайн тук.