Видео колекции – Пролет/Лято 2016

Традиционният видео обзор на Boyscout с колекциите за пролетта и лятото на 2016 е удобен наръчник за професионалисти и мързеливи любители на мъжка мода, които искат да погледат малко ревюта за вдъхновение или имат нужда от обновяване на iPod-a с адекватна музика. Накратко: 3 града (Лондон), 128 колекции, 14 часа видео и голям плейлист с музиката от ревютата.

Лондон / 12-15 юни: 60 колекции. Припомняме бързия обзор на London Collections Men с Baartmans and Siegel, CMMN SWDN, Cottweiler, Tourne de Transmission и Universal Works. 

Милано / 19-23 юли: 38 колекции. МИлано продължава да балансира между модерните заемки и технологични материи на спортното облекло и функционални униформи и по-широките кройки за класическите костюми и панталони с висока талия.  Поредната силна колекция на Stefano Pilati за Ermenegildo Zegna, който противопоставя иновативната шивашка традиция на италианската марка с новата идея за мъжествена идентичност – свободна и леко спортна, но елегантна кройка с леки материи. Другите неща, които не можем да си позволим: войнишкият гардероб на Bottega Veneta.

Париж / 24-28 юни: 18 колекции. Най-доброто според Boyscout редакторите: Dries Van Noten заради наметалото с принт, Maison Margiela заради кройката на саката, Kenzo заради тънките спортни якета и тренчкоти и Dior Homme заради абсолютно всичко – най-добрата колекция за сезона показва как умората от милитъри заемките и камуфлажния десен може да бъде преобърната стратегически и абсолютно безупречно в отлични сиви костюми от три части, връхни якета в сигнално оранжево, карго панталони с прилепнали странични джобове и ципове и неособено дискретно, но все пак приятно използване на маскировъчен десен за ризи, пуловери и подплати на сака и връхни дрехи. Kris Van Assche закри собствения си лейбъл наскоро и няма как да не съсредоточи огромния си талант изцяло върху Dior Homme.

Саундтрак: Минимално количество хип-хоп, обичайната класика и учудващо много индъстриъл музика в озвучаването на привидно консервативни марки като Calvin Klein Collection (N.W.O. на Ministry си е хитово). Какво още? Американски авангард, обичайната класика и протяжни пиано инструментали и достатъчно стара и нова английска музика, която си остава предпочитан саундтрак за по-голямата част от дефилетата.

Предишните видео-аудио обзори на мъжките колекции са тук.