Мрачният фолк-рок на King Dude в София

© Muted Fawn

© Muted Fawn

King Dude! Какво гениално име за напълно неизвестен за масите и много интересен рокендрол музикант, които се заиграва сериозно с дяволския дарк-фолк дотолкова, че да се превърне в истинска легенда на американската независима сцена. И как няма да не се превърне с подобно име, съчетание от King Fantastic и Lebowski на братя Coen.

Роденият в Сиатъл Thomas Jefferson (без майтап) Cowgill зарязва тежкия и абсолютно неслушаем метъл, за да се превърне в съвременна реинкарнация на алтернативен Johnny Cash, който обаче е отраснал с музиката на Einstürzende Neubauten, Kammerflimmer Kollektief и Gravemist. Музиката му е чудна комбинация от дяволски ритуали, плашещи романтични признания, нисък резониращ глас, кънтри-блус, пост-пънк и искрена самобитност.

Alarma Punk Jazz и Rawk’n’Roll организират финалния концерт от тримесечното европейско турне на King Dude в София, заедно с подгряващите артисти Foie Gras и Leaver. Евала за което.

King Dude е тази вечер след 21:00 в малката зала на Mixtape 5. Билетите струват 17 лева в мрежата на Eventim и 20 лева в деня на концерта.