Кожен салон

© Елена Ненкова

Владимир и Петко от Bogdanin Brothers правят ръчно изработени чанти и аксесоари от естествена кожа в малкото си ателие на столичната улица Стефан Караджа и заслужават потупване по рамото заради впечатляващото качество и определен разпознаваем стил – похвално за много млада марка, предлагаща първокласна продукция на достъпни цени, които биха засрамили повечето масови марки от средния клас. Двамата братя разчитат предимно на мълвата от уста на уста – неслучайно логото на марката е дискретно пресовано върху вътрешния джоб на последния им унисекс модел, който се озовава в ръцете на Boyscout след препоръката на Мария Люцканова.

© Елена Ненкова

Кафявата чанта от телешка кожа има характерния правоъгълен силует на Bogdanin Brothers с малко шевове, елегантно ръчно залепване на различните части и без излишни копчета и закопчаващи магнити. Всяко парче е изрязано, скроено, обработено и лепено на ръка, ръбовете също са боядисани ръчно. Функционалността също е добре обмислена: една единствена преграда за документи, вътрешен джоб с YKK цип за най-ценните вещи и голямо отделение за документи, малък лаптоп, няколко списания и каквото още ви трябва за през деня. Дългата кожена дръжка за през рамото се сваля лесно и превръща модела в доста удобна ръчна чанта.

© Елена Ненкова

© Елена Ненкова

© Елена Ненкова

© Елена Ненкова

Макар привидно да е далеч от силуета и функционалността на класическите бизнес чанти, моделът на Bogdanin Brothers е достатъчно удобен и компактен, освен това прави добро, но ненатрапчиво впечатление отдалеч и със сигурност ще предизвика въпроси за своя произход. Срокът за изработка в ателието е от две до три седмици.

285 лв. от Ecru или с поръчка от софийското ателие на Bogdanin Brothers на ул. Стефан Караджа 11Б.