СЕЛЕКЦИЯ: Градската колекция на Mental Syndicate

Голяма раница, 229 лева © Васил Германов (Lokum Creative) за Mental Syndicate

Противно на всеобщото впечатление напоследък, татуираните младежи от Mental Syndicate не се занимават само с урбекс и БДЖ туризъм, квартален баскетбол, кактуси, кафе напитки и сезонни вкусове за жестоки еклери на жълтите павета.

Не, ателието и магазинът на българската марка за престилки, раници и аксесоари си движи от сутрин до вечер. Именно извънработните скиталчества на младежите обаче формират идеята, силуета и технически характеристики зад градската колекция на Mental Syndicate – малка (199 лева) и голяма раница (229 лева), несесер за пътуване или пренос на необходимни вещи (89 лева) и дамска кожена чанта през рамо (299 лева), обмисляни в продължение на години, тествани с месеци и разработени с явното желание да бъдат неподвластни на сезонни тенденции и носени поне от следващото поколение на бъдещите си собственици.

Малка раница, 199 лева © Васил Германов (Lokum Creative) за Mental Syndicate

Дългите полеви проби и многобройни подобрения са дестилирани в контрастен черно-бежов силует и конструкция от издръжлив и водоустойчив канвас и хастар, естествена дъбена кожа (която се патинира добре с годините) и YKK метални ципове с медни плъзгачи. Очаквано, функционалността е на първо място. Двете унисекс раници имат вътрешен джоб лаптоп или таблет (17 инча за голямата и 11 за малката), визитник и скрит джоб на гърба, регулируеми презрамки и колан за прикрепяне към пътнически куфар.

Несесер за пътуване, 89 лева © Васил Германов (Lokum Creative) за Mental Syndicate

Дамската чанта със скрит джоб на гърба и сваляща се презрамка е изцяло кожена не само отвън, но и отвътре, а несесерът е с масивна D-образна халка за закачане и два вътрешни джоба за по-добра организация на вещите. Всеки от четирите продукта е изцяло подплатен за допълнително омекотяване. Макар и налични само в пет бройки всеки, идеята на Mental Syndicate е да ги поддържа постоянно, а и да добавя още артикули за ежедневни градски нужди, но и за пътуване.

Дамска чанта, 299 лева © Васил Германов (Lokum Creative) за Mental Syndicate

Градската колекция на Mental Syndicate е в столичния Coffee Syndicate (ул. Московка 3) и онлайн тук.