Работен обем

Zara се справят прилично с ръчните чанти и брезентови пътни сакове. Ето няколко модела от новата мъжка колекция, които вършат работа.

Правоъгълната чанта за пазаруване (100 лв.) е подобрена версия на предишните подобни мъжки чанти на испанската марка – размерът е почти квадратен (44 х 46 х 6 см), тялото е направено от полиестер и полиуретан, които наподобяват деним. Подплатата пък наподобява брезент, но всъщност е произведена от лен. Вътрешната част на този модел е защитен от дъжд със здрав цип, които се закопчава от двете страни на чантата, за да не подскача излишно. Чантата е добра компактен вариант за работа и събира само най-важното, но въпреки това разполага с преграда за вътрешно разпределение. Кожените дръжки са шити, а не лепени както досега – вероятно още година живот повече от предишния модел, който се разпадаше неумолимо заради изпотяването на дланите. Тъмносиньото обикновено избелява добре. Има и добър подобен модел в бежово, с дръжка за носене през рамо и малко повече кожа в горната част.

Бизнес вариант на първата ръчна чанта (120 лв.) от наподобяваща кожа изкуствена материя, която обаче разполага с отворен външен джоб с лека перфорация, значително по-къса дръжка за ръцете и допълнителна (подвижна) дръжка за през рамото. Единственият проблем са шиповете върху дългата дръжка, които вкарват излишно количество рокендрол в иначе строгия трапецовиден силует на модела. Другa удачнa алтернатива на двaта модела е работната чанта две отделения, скрит външен джоб и трикотажна (подвижна дръжка).

Минималистичната черна раница (100 лв.) ни спечели заради шитите дръжки, никакви излишни метали и скритият външен джоб, които не се различава по никакъв начин от основния корпус на модел и позволява ципът да бъде прибран – допълнителна трудност за човека, който посяга с ловката си ръка, за да ви лиши от нещо ценно.

Минаваме на кафяво – цветът на по-скъпите чанти от телешка кожа в колекцията. Служебното куфарче (219 лв.) във формата на плик се закопчава лесно и е предназначено най-вече за носене на малко документи, едно списание и MacBook Air или таблет докато пътуваме. Няма как да очакваме множество отделения и допълнителни джобове при подобен малък размер, но поне е изработена от хубава кожа и изглежда добре.

От друга страна, човек дори добре да живее, рано или късно попада на определението мъжки клъч (100 лв.) – дизайнерска идея за ръчна мъжка чанта, която се носи в едната ръка, но едва ли е достатъчно удобна и практична, за да събере всичко необходимо за ден или разходка. По-добре да я използваме като един доста приятен кожен плик за важни документи или електронни четци.

Така наречена Bucket чанта от телешка кожа (219 лв.) е добър вариант ако ходите на боулинг и си носите своя собствена топка или просто харесвате идеята за малко по-различен/модерен сак за фитнес, който се носи на едното рамо, отваря се лесно и може да събере всичко необходимо за тренировка.

Бонус: уикенд сак за пътуване (169 лв.) с външни джобове с цип, къса ръчна дръжка и по-дълга за през рамо, в който може да съберете всичко необходимо за 72 часово пътуване. Няма да мине за ръчен багаж в самолета, затова само сухоземно пътуване.

Цялата колекция е тук. Наличността в магазините въобще не е гарантирана, затова най-добре да проверите на място в магазините на Zara в Сердика Център, The Mall и Paradise Center.