Кристина

Чернокосата красавица Кристина Велкова е родена в София, но прекарва детските си години във Велинград, преди да замине със зелената карта на семейството си в Щатите преди 14 години. Първоначално родителите на Кристина се грижат да не забрави съвсем България и я командироват доброволно за по три месеца всяко лято у нас, преди да се премести окончателно в Ню Йорк заради университета. Познаваме я задочно покрай портфолиото на един от сътрудниците на Boyscout и нямаме нищо против да я изведен на разходка по бреговете на Хъдсън или Ийст Ривър, където си избере.

С какво се занимаваш в момента? Снимам като модел и уча моден мениджмънт във Fashion Institute of Technology, специализацията ми е разработване на продукти. Освен това разработвам собствен start-up на име Sophic – онлайн платформа за промотиране на млади таланти. Имам нужда от програмист, ако някой се интересува, да ми пише.

© Aaron Kinney

Как започна със снимките? Дълго време не мислих, че емигрантка от България е способна да работи сериозно като модел в Ню Йорк. Oще на 12 искаха да ме снимат, но родителите не ми позволиха да направя компромис с образованието. Преместването в Ню Йорк и записването във FIT бе добра възможност да се занимавам и с двете паралелно. Предпочитам да снимам на странни места или при по-екстремни условия, защото се вълнувам повече. Ако ме питаш за фотографи, няма как да не спомена Alena Soboleva – на нея дължа голяма част от скромния си успех!

© Alena Soboleva

Плюсове и минуси на живота в Ню Йорк? Градът е много интензивен. Списъкът със задачи никога не намалява, трябва да си зареден с енергия догоре, особено си модел и студент на пълен, хм.. работен ден.

© Alena Soboleva

Къде ще ни заведеш? Central Park, за да се попечем на слънце, Metropolitan Museum of Art, парка High Line заради прекрасната гледка и Brooklyn Bridge, за да покараме колело. Със сигурност ще потичаме покрай Chelsea Piers и определено ще отидем на йога или пилатес. Нощта е за хотела Dream Downtown, от който се открива прекрасна гледка към Ню Йорк! Най-често ходя в 1Oak, Provocateur и Marquee. Когато времето се стопли, предпочитам rooftop баровете на The Standard Hotel и Gallow Green. В Soho House има много добра ябълкова сайдер бира!

© Alena Soboleva

Kакво ти предстои? Завършвам бакалавърската си степен с отличие догодина и мисля да се занимавам с нещо собствено между България и Щатите – представителство на модна марка или нещо, което ще ми позволи да водя преговори и да пътувам много. Не бих отказала и кариера на супер модел, стига да се появи подобна възможност.

© Alena Soboleva

Кристина Велкова е в Tumblr и Facebook. Видео: Martin Landgreve и Magnus Jonsson за Gaucho Film.