Читанка, Седмица 126

Започваме с документалния филм на Bruce Weber за Chet Baker – Let’s Get Lost.

Създателят на Tumblr, David Karp, си живее живота в страхотен лофт в Уилямсбърг и има какво да сподели за Силиконовата долина и дизайна във всеки аспект от живота ни. Нашето Tumblr откритие на седмицата – Rappers and Cereals.

Музиката тази седмица е доста силна. Започваме с легендите: Elton John споделя музиката на своя живот, приятелите на Elvis Presley, т.нар. Memphis Mafia, разказват за живота си до Краля. Идва ред и на новите имена: Janelle Monae е малка, но вече работи с Prince. Това трябва да означава нещо. Европейско турне с Glass Candy. И последно: как се пишат песни? Съвети от най-добрите, за които се сещаме.

Последна почит за David Frost – един от най-добрите интервюиращи журналисти в света.

Обложките на Roxy Music ще бъдат изучавани в училищата по дизайн след време. Друг важен човек в графичният дизайн на Острова е Peter Saville във Великобритания.

Burning Man е най-великият пустинен арт фестивал, който сме виждали.

Fillipo Perini, създателят на Aventador и главен дизайнер на Lamborghini, говори за италианския дизайн, автомобилното инженерство и какво е да си служител на Lambo. В същото време продължаваме да отбелязваме 50-годишнината на Porsche 911.

Г-н Matthew Marden от американското списание Details ни запознава с ежедневния си дрескод.

Uma Thurman, 2011 © Peter Lindbergh

Ерата на супермоделите: любимите снимки на Peter Lindbergh. Naomi Campbell си е Naomi Campbell – вечна. Така и така сме се заговорили за модели, запознайте се с James Scully, кастинг агент – професия, която му позволява да избира и да работи с най-красивите момичета в целия свят.

Вдъхновенията зад новите колекции на американските дизайнери дават достатъчно храна за размисъл на изследователския ни дух.

24 филми и сериали, които трябва да изгледаме тази есен. SPIN подбират 50 нови албума, които излизат до края на годината.

Съботните интервюта – легендата Peter O’Toole, Dimitri From Paris и Alex Turner от Arctic Monkeys.

Paul Smith представя новия си магазин в Лондон.

NASA убива всички Instagram ентусиасти с новооткрития си профил в социалната мрежа.

The Art of Manliness събират на едно място повече от 80 цитата за това какво означава да бъдеш мъж.

Liam Goslett снима най-красивите жени по време на нюйоркската седмица на модата. GQ подбират най-важните моменти в мъжките колекции на същото място.

WhATA се включват добре в дискусията за безумното кръгово кръстовище на Лъвов мост.

© Златимир Араклиев

LIGHT са направили силен брой с личните истории на няколко жители от крайните квартали, самотните снимки на PeopleOfSofia.com, интервю с архитекта и музикант Димитър Паскалев за градоустройствените абсурди в столицата и представяне на сайта Enjoy Sofia.

Приятно четене и хубав уикенд.