:PM

:PM е още едно ново място в централната градска част на София, което ще запълни прежалимата празнина след изчезването на Toba&Co през лятото и със сигурност ще привлече доста разнообразна (в добрия и в лошия смисъл) публика през следващите няколко месеца. Барът е разположен пред Телефонната палата точно до Vivacom Art Hall, което го прави идеално място за кафе след разглеждане на поредната изложба в залата. Подобни кафенета има в почти всички международни музеи и галерии, но все още са рядкост в България.

Архитектите на заведението са се отнесли с достатъчно уважение към фасадата на Телефонната палата и не са си позволили прекалени волности, така че интериорът (или по-скоро екстериорът на откритото заведение – бел.ред.) на :PM да изглежда добре съобразено със средата, в която се намира – бетонни кашпи, удобни столове, ниски и високи маси, сепарета с мека мебел, достатъчно количество чадъри и възглавници за всички, които предпочитат да седят по турски. Цветовете са сиво, бяло, тъмно синьо и кафяво, а дървото и зеленината са използвани така, че да не се натрапват излишно, но и да смекчават стерилността на интериора. Единственият недостатък на разположението е, че заради паметника на Джон Атанасов собствениците са били принудени да разположат заведението в лявата част на пространството откъм ул. Дякой Игнатий, докато иначе просторната тоалетна с удобно меко канапе в предверието е точно в противоположната посока на 50-тина метра разстояние.

Цените са идентични с всяко едно подобно заведение в тази категория – малко уиски за 6 лв. и 10-годишно за 10 лв. и нагоре за по-сериозните отлежали марки, водка срещу 5 лв, голям наливен Heineken за 4 лв., коктейли за 8 лв. (Маргаритата става), безалкохолни по 2 лв., фрешове за 4 лв. и нектари от (всички възможни) пресни плодове срещу 6 лв. Храната е ограничена до плата с плодове (10 лв.), няколко вида салати като Цезар (9 лв.) и минимално количество сандвичи (4 лв.)

Музиката (комерсиални хаус хитове за момента и обещание за top bulgarian djs всяка вечер) понастоящем служи само за фон на разговорите на достатъчно раздалечените една от друга маси. Като нищо в силните дни ще се появят и гост диджеи. Има достатъчно персонал, за да не чакате въобще преди да ви обърнат внимание. Местата за паркиране отпред са заети непрекъснато, затова по-добре без автомобил.

:PM e пред телефонната палата на ул. Гурко 2-4 в София и работи всеки ден от 10:00 до 04:00. Резервациите вечер са силно препоръчителни. Телефонът е 0898 670 600.