Широки ревери

Сако (299 лв.), панталон (199 лв.), риза (139 лв.) и вратовръзка (89 лв.) Drago & Rado © Вихрен Георгиев

На пръв поглед си е обикновен черен костюм за всеки ден от Drago & Rado, които не обичат да експериментират прекалено много с идеите и се справят най-добре с вталените кройки, стандартните цветове в тъмната гама и дребните детайли във всеки модел. На втори си е обикновен черен костюм за всеки ден с широки ревери, който изглежда по няколко различни начина с правилното количество аксесоари за акцент.

Сако (299 лв.), риза (139 лв.) и вратовръзка (89 лв.) Drago & Rado © Вихрен Георгиев

Широките ревери се завръщат с добро след дългата доминация на по-малките им тънки братя, без това да означава, че кройката е променена значително. По-прибраният силует си остава, просто новите стари дебели ревери вкарват малко повече характер и мъжественост в силуета на костюма, който изглежда еднакво добре без никакви допълнителни аксесоари в офиса и става идеален за балове и всякакви специални поводи с кърпичка с президентско сгъване и цвете в бутониерата (за предпочитане едно от двете). Заостреният ревер и подчертаното рамо вкарват олд-скуул секс в сакото, което си върви еднакво добре и отделно от костюма.

Сако (299 лв.), риза (139 лв.) и вратовръзка (89 лв.) Drago & Rado © Вихрен Георгиев

За разлика от саката си в миналите колекции, този костюм на Drago & Rado е не с едно, а с три копчета на ръкава. Материята – 100% свежа вълна. Друго преимущество е приемливата цена от 300 лева за сакото и 200 за панталона. Приличните костюми до 500 лева се срещат рядко, а използваните материали и платове са доста компромисни. Последното важи за повечето марки за достъпна и масова мода, при които костюмите започват от 300 лева нагоре за сако и панталон от смесена материя с полиестер. Предимството на по-нишовите модни къщи е възможността за корекция на дължините още преди покупката. Така де, кой няма нужда от добър черен костюм?

Drago & Rado е в София на Алабин 54 и във Варна на бул. Цар Освободител 21.

Фотография Вихрен Георгиев Модел Теодор Зашев