Модерни времена

Сверяваме си евтините Timex часовници с новите броеве на две списания за мода, добри интервюта и съвети, които нямат аналог в света и излизат два пъти в годината.

The Big Black Book е британската версия на супер успешната американска книга със съвети и наръчник за стил на списание Esquire (излизаща два пъти в годината от 2006 досега), която има за цел да се противопостави на големия си конкурент GQ Style. Целта на 164-те страници в дебютната книжка с твърди корици е да служи като сезонен съветник за най-доброто в модата, мъжката грижа, часовници, автомобили, напитки, интериори, храна и пътешествия.

На думи звучи досущ като едноименното списание, освен това се прави от абсолютно същия екип, но главният редактор Alex Bilmes го определя като много изискано, безсрамно софистицирано и безмилостно мъжкарско списание за мода и стил. Съдържанието му е насочено към по-сериозната аудитория от мъже с костюми и доходи на средните, които не искат да приличат на загубеняци или полупълнолетни скейтъри или (не дай си боже – бел.ред) модни блогъри.

Откъдето и да го погледнем, The Big Black Book си е консуматорско списание, което се опитва да отмъкне читателите на английското GQ STYLE с възраждането на писателската традиция в американския Esquire през 60-те и 70-те години и затова се е доверило на сериозни сътрудници като носителите на литературната награда Booker новелисти John Banville и Howard Jacobson, критиците Alice Rawsthorn и Michael Bracewell и фотографите Tom Craig, Finlay Mackay и Chris Brooks. Най-добрите костюми и облекло, наистина добри текстове, полезна информация и вдъхновяваща фотография и стайлинг – сериозна заявка за нещо различно от месечните каталози, която може да ни спести не малко пари.

Пилотното издание на английската The Big Black Book струва £6.

За разлика от комерсиалната корица на сестринското си издание The Gentlewoman (Beyonce), 17-тият брой на Fantastic Man залага на непознатия за нас артист Jeremy Deller.

46-годишният поп-културен ентусиаст ще представя Великобритания на предстоящото Венецианско биенале.

Останалите мъже с детайлен профил в списанието са балетистът Roberto Bolle, неуморният юбер стилист Jое McKenna, дизайнера на Bottega Veneta Tomas Maier и създателите на испанското списание за интериори Apartamento – Nacho Alegre и Omar Sosa.

Модното съдържание е съсредоточено върху представянето на колекциите за пролетта и лятото, пътешествие и фото сесия от улиците на Токио и материал за отказването от брадата.

Fantastic Man струва €12 и може да бъде поръчан тук.