London Collections: Men. Шоуруми

Diego Vanassibara © Лора Матеева

В програмата на London Collections: Men са включени и многобройни статични презентации на последните колекции обувки, аксесоари и облекло на познати и сравнително нови имена.

Diego Vanassibara © Лора Матеева

Младият бразилец Diego Vanassibara е завършил едва преди година, но вече може да се похвали с втора колекция обувки – вечерни, oxford, спортни ботуши. Философията на марката му е да предлага дизайнерски модели за свободомислещия мъж, който не се страхува да се открои от тълпата.

Diego Vanassibara © Лора Матеева

Diego Vanassibara © Лора Матеева

Diego Vanassibara © Лора Матеева

Всеки чифт е произведен от висококачествена кожа и чрез традиционните методи на италианските майстори. Vanassibara използва махагон и палисандрово дърво, детайлите са лакирани и полирани на ръка.

Marwood © Лора Матеева

Още от самото си създаване Marwood се вдъхновява от френския поет Jean Cocteau – уверен, индивидуален, ироничен и винаги стилен господин. Марката се е специализирала в предлагането на вратовръзки, папионки, кърпички, чорапи и шалове, които се отличават с интересни интерпретации на добре познатия от изминалите години дизайн. Асортиментът на Marwood се изработва единствено от английски материали – плат от коприна и вълна, традиционна английска дантела.

Marwood © Лора Матеева

Marwood © Лора Матеева

Marwood © Лора Матеева

Cocteau Crossing, последната колекция за есента и зимата на 2013, пресъздава типичното пътуване с влак из английските поля, индустриални градчета и мрачни пейзажи.

© Derrick Kakembo / Fashion156.com

Традициите и съвременни тенденции са в основата на последната колекция на Dr. Martens. The Crafted Collection: Made in England представя иконичните модели ботуши и обувки в напълно различен стил. Туид, кожа, италианско кадифе, крокодилска кожа и ръчни бродерии са разработени като основни материали в различните модели – по-изчистени и строги, но също така и екстравагантни варианти на добре познатите класически модели.

Jas MB © Лора Матеева

Лондонската марка Jas MB се е специализирала в ръчната изработка на кожени чанти и аксесоари и може да се смята за успешна и в международен план след като се продава успешно 27 държави и работи добре с многобройни нови или утвърдени дизайнери. Ще ги разпознаете особеното им отношение към конструкция и форма.

Paul Costelloe © Лора Матеева

Вече 25 години Paul Costelloe създава аксесоари и костюми, които са скроени до съвършенство и могат да бъдат носени в продължение на много години. Традициите на марката си личат до последния детайл в атмосферата на ателието, където е представена последната му колекция.

Paul Costelloe © Лора Матеева

Мъжът на Paul Castelloe притежава характер и известно признание в обществото и винаги търси най-добрия костюм и аксесоар, чрез които да изрази себе си.

Nicholas Kirkwood © Лора Матеева

Доскоро Nicholas Kirkwood бе познат предимно с дамските си колекции от обувки, особено след ангажимента му за ангелите Victoria’s Secret през 2012. За събитието в Лондон обаче Kirkwood е пренесъл фриволността и ексцентричните си идеи върху първата си мъжка колекции.

Nicholas Kirkwood © Лора Матеева

Моделите му се различават значително от останалите участници заради многобройните капси, контрастиращи принтове, кожа с металически отблясъци и ярки цветове, който е използвал.

Nicholas Kirkwood © Лора Матеева

Лора Матеева пише за мода и PR в личния си блог. Има и Twitter. Репортажът и с едни от на-интересните колекции, ревюта и презентации от Lond Collections: Men е тук. Утре ще публикуваме репортажа й за страхотната колекция на Mohsin Ali.