Братовчед ми Джими

Mr Porter започнаха да ни притискат селекции и теми, вдъхновени от Jimi Hendrix по повод излизането по кината на легендарния му концерт на фестивала Woodstock. Zara както обикновено дебнат с повишено внимание и се вдъхновяват от прочутите блейзъри на Hendrix, които присъстват на обложките и в доста от фотосесиите на китариста.

Mилитъри блейзър с орнаменти върху гърдите и метални копчета, 239 лв. Обложката на концертния албум Stages: Stockholm от 1967.

Черен кадифен блейзър с поръбени ревери, 199 лв. Една от обложките на сингъла Voodoo Child от 197o.

Яке/Сако от агнешка кожа със златни орнаменти на яката, ръкавите и талията, 479 лв. Oбложката на People, Hell & Angels от 2012.

Концертът на Jimi Hendrix от фестивала в Woodstock през август 1969 се появи за единична прожекция в киносалоните по повод 70-тата годишнина от рождението на китариста. Критиците твърдят, че е едно от най-добрите изпълнения в музикалната история и включва класики като Voodoo Child, Fire, Purple Haze и Foxy Lady. Преди концерта e включен и документалния филм Road To Woodstock на режисьора Bob Smeaton, от който разбираме колко трудно е било да се организира самия фестивал, а след това да дръпнат и Jimi за хедлайнер чрез интервюта с членовете на групата Billy Cox и Mitch Mitchell, а също и с промоутъра на Woodstock Michael Lang.

Има го на DVD още от 2010, няма страшно.