Видео еротика: YoungBByoung от Златимир Араклиев

Златимир Араклиев снима първото си музикално видео и скача директно в дълбокото с две от нещата, които харесва – премерената еротика и хип хоп музиката. Момчето е режисьор на новия клип на YoungBByoung с доста цветистото име Вън ти ма @%^&о долна толкова селска и очевидно се е борил много за крайния резултат, защото не спира да благодари на хората, които работят по проекта. Песента е типичен български рап с ироничен/ провокативен/ просташки текст, но ние сме се съсредоточили предимно върху видеото. Араклиев и стилистът на видеото Николай Пачев вкарват дузина красиви жени в подземието/баня на замъка от Широко затворени очи и ги оставят да се разхождат необезпокоявани и разсъблечени по мрачните коридори. Пачев е заложил на дрехи и авторски неща, които сме виждали преди и подчертават добре красотата на момичетата, докато Араклиев набляга на динамичен монтаж, каданс и доста работа с осветлението. Не се е сдържал и да пусне една доста явна отпратка и повдигане на козирката на шапката си към Yonkers на Tyler, The Creator в края на видеото.

Разкажи за проекта, какво снимахте? Видеото е олицетворение на края на една доста неприятна ера за българската музика. Посланието е точно и конкретно. Разбира се всичко е доста метафорично. Показахме как трябва да изглеждат нещата с много стил и класа. Има доста плът, но това не пречи всичко да бъде стилно и на ниво, както се прави по цял свят. Визуализацията е на парти, на което ти се иска да попаднеш възможно най-скоро. Иначе кадрите са заснети в Банкя. За жалост тази прекрасна сграда в момента е в окаяно състояние, както повечето неща в България – още едно доказателство за деструктивната ера през последните 20 години, помогнала на простотията и чалгата да залеят така гнусничко няколко поколения. Бих добавил и нещо положително. Видеото ще има две версии. Доста поспорих с YoungBByoung относно това как трябва да изглежда финалният монтаж, затова ще пуснем и двата варианта. Според тях моята е твърде дизайнерска и хората няма да я разберат напълно. Аз лично заставам зад GLD EDT версията. (игра на думи с името/прякора на Златимир и Goldie на A$AP Rocky – бел.ред.)

Кои са вдъхновенията и референциите зад клипа? Няколко седмици преди снимките на клипа се облъчвах с The Weeknd, Ryan Leslie, Shabazz Palaces, Sеbastien Tellier, Miguel, Futuristic Lingo, After the Smoke, U-N-I. Когато започна работа по даден проект винаги избирам внимателно плейлистата, защото музиката ми помага изключително много. Опитът и визуалната ми култура, която изградих през последните две години в модната и рекламната фотография ми помогнаха. Както винаги Николай Пачев направи ужасяваща вуду магия на моделите, за да изглеждат по начина, по който ги виждате… феноменален!

Кои са мадамите във видеото? Избрахме ги след няколко кастинга, повечето от тях са професионални модели. Държаха се много добре през цялото време и си свършиха чудесно работа, въпреки че бяхме притиснати от времето през първия снимачен ден. Въпреки лятното време банята си е доста студена през цялата нощ. Оскъдните дрехи и бельо не им отнеха от концентрацията и работиха здраво, за което им благодаря много.

Какво те привлича в жените, които снимаш? Крайният резултат от съвместния труд на целият екип.

Новото видео на YoungBByoung ще се появи тук днес или утре. Портфолиото на Златимир Араклиев е тук и тук.