Von Follies на Dita Von Teese

© Sheryl Nields

Най-известната бурлеска танцьорка в света Dita Von Teese използва славата си по-най-добрия начин, за да разпродава набързо последното си шоу Strip Strip Hooray и да оставя името си върху различни продукти, които експлоатират силната напоследък носталгия по отминалите времена, кабарето, опиума, класното бельо от дантела, пищните жени и въобще по-привлекателните елементи от винтидж културата. Von Follies e първата колекция с достъпно бельо на Dita, която се появява на европейския пазар девет месеца след представянето му като ограничена колекция за австралийското подразделение на Target. Казваме достъпна заради ценовата категория на въпросното бельо, която е много по-поносима от предишните начинания на Dita с Cointrеau или собствената й колекция от винтидж рокли, които се предлагаха на цени до хиляда долара.

© Sheryl Nields

Von Follies e доста привлекателна колекция, вдъхновена от личния гардероб на Von Teese и нейните чести обиколки по винтидж магазините в Лос Анджелис в търсене на корсети, бельо и аксесоари за будоара. Линията включва елегантни бюстиета и корсети, дантелени бикини и балконни сутиени (с гъвкав банел в чашката) с акценти от мрежа и доста приятна дантела, рипсени и кадифени панделки и задължителния за възбуда в леглото леопардов принт. Бикините са с висока талия, не са пропуснати и коланите за жартиери и шемизети. Цветовете – черно, червено и бежово.

© Sheryl Nields

Модел за подражание и пример за всяка девойка, която ще носи колекцията би трябвало да са чувствените пин-ъп момичета от 50-те години на миналия век. Размерите в колекцията отговарят също на тогавашната идея за красива жена с пищни форми –  размерите на сутиените са от A до E за чашката, а на бикините – до 20. Dita твърди, че е създала колекция за жени, която различните фигури на всяка една жена. Ние обаче си мислим, че подобен осъвременен вариант на винтидж бельото ще отива най-вече на едрогърди жени и момичета, досущ като самата Von Teese.

Сутиен - €47, бикини с висока талия - €28 Център: Корсет - €95 Дясно: Сутиен - €45, бикини - €30, жартиер - €42 © Asos

Сутиен - €45, бикини - €28 Център: Сутиен - €45, бикини с висока талия - €28 Дясно: Сутиен - €45, бикини - €25 © Asos

Корсет - €132 Център: Сутиен - €42, бикини - €22 Дясно: Шемизерта - €130 © Asos

Ляво: €42 Център: €40 Дясно: €39 © Asos

Ляво: €28 Център: €28 Дясно: €28 © Asos

Колекцията бельо Von Follies на Dita Von Teese може да бъде поръчанa от ASOS. Във Великобритания се предлага и в магазините на Debenhams, остава да видим дали ще бъде в предложенията на предстоящия първи магазин на английската верига в Bulgaria Mall.