Шест жени

Бурлеската започва да става все по-интересна на публиката в София през последните няколко години. 150-годишната история на това представление винаги се е стараела да провокира мисленето на публиката чрез доста лъстиво съчетание от кабаре, танци, музика, песни, ефектни костюми (красиво бельо и кристални, фетишистки, филмови, религиозни и пищни костюми като в Strip Strip Hooray на Dita) и задължителното чувство за хумор и самоирония. Масовата поп култура също поглежда през ключалката с няколко тъпи филма като едноименния Бурлеска с Christina Aguilera и доста по-сносния мюзикъл Чикаго.

След организираните от The Smugglers Collective представления преди почти година, можем да се пробваме второто представление Sofia Burlesque, в което танцуват момичетата от Балет 11. Тематичната вечер се опитва да пресъздаде максимално достоверно атмосферата на добрите кабаретни забави в сравнително малко място за повече интимност. Танците се базират на оригиналната хореография от двата филма, които споменахме в предишния параграф. Момичетата пък са непознати за нас професионални танцьорки с доста сериозен опит зад гърба си, които очевидно не се притесняват да танцуват по бельо.

Юлиана, Петя и Нелли от Creative Visual Solutions © Time Out Event Agency Ltd.

Юлиана Томова танцува от  6 годишна, дипломирала се е в Натфиз и твърди, че няма нищо лошо да се позабавляваме.

Петя Димитрова е най- новото момиче в балета, която се чувства жена, но никога не се е възприемала като мадама и е изпитвала сериозен проблем по отношение на сценичните си костюми и особено по време на фотосесията по бельо. Предвидимата реакция на публиката обаче променя увереността й за добро. Знам, че докато танцувам мога да накарам всеки мъж и жена да откачат. Подлежи на проверка.

Нелли Александрова е завършила хореографското си образование в Санкт Петербург и се чувства желана всеки път когато танцува бурлеска. Можем да разберем защо.

Пламена, Таня и Велислава от Creative Visual Solutions © Time Out Event Agency Ltd.

Пламена Топалова е танцувала в в школата на Тодес и в Expose и е достатъчно добра, за да се справя безпогрешно с всякакви невъзможни и опасни поддръжки и споделя доста безсрамно, че се усеща истински задоволена всеки път когато танцува бурлеска.

Невинната Таня Кацарова е само на 21, но вече е завършила висшето си образование, танцува в трупата на балет Арaбеск и участва в представления на сцената на Музикалния театър. Според нея всички момичета, които се увличат по бурлеска, са ужасно секси. Начинът, по който се обличат и изглеждат е приятен за окото и за цялото тяло.

Велислава Цветкова занимава се с танци от 18 години и набляга предимно на образа и характера на сцена. Можете да я видите в предстоящата премиера Отвъд принципа на удоволствието отново на сцената на Младежкия театър.

За разлика от стриптийза бурлеската е интелигентен начин за жената да ни разкаже истории и да прелъсти с ума и тялото ни по най-безпогрешен начин. Нямаме нищо против.

Sofia Burlesque е на 8 ноември от 21:30 часа в пиано бар The Gold – подлеза на Хотел Хилтън в София.