Fuck Yeah Menswear

Tumblr блоговете за мъжка мода никнат като гъби и трудно можем да задържат вниманието на сериозния потребител. Fuck Yeah Menswear e изключение заради първоначалната мистификация около личността на авторите, умните коментари, различния и лек поглед върху нещата, добрия подбор на снимки и ироничното отношение, което му носи което няма как да не ни спечели. Появява се през октомври 2010 и набързо печели сериозно количество последователи сред масовата публика и хората в индустрията.

Авторите са разкрити повече от година и половина по-късно – базираният в Лос Анжелис писател, дизайнер и креативен директор Kevin Burrows (The Windmill Club) и нюйоркския редактор и мега пич Lawrence Schlossman (момчето зад Sartorially Inclined and How To Talk To Girls At Parties и редактор на Complex), които имат готино чувство за хумор и се обличат по-добре от всички нас, взети заедно. Освен това обичат се мотаят по търговски изложения, да пият бира с нови и интересни дизайнери на мъжка мода и между другото осмиват решителността и саможертвите, които някои мъже правят в името на това да изглеждат по-добре.

Първата им книга е логичното продължение на успешния им съвместен блог. Fuck Yeah Menswear: Bespoke Knowledge for the Crispy Gentleman е комбинация от ироничен текст, улична фотография от мъжкото изложение във Флоренция Pitti Immagine Uomo и от Ground-Zero в Манхатън, съвети за класически стил и за всеки човек независимо от характера и предпочитанията. Разликата с останалите подобни книги в книжарниците е, че авторите се шегуват доста умело с често абсурдния и много нелеп свят на мъжката мода без да пропуснат да дадат подходящ съвет право в целта.

Не са пропуснали да споделят мнението си за най-важните неща в мъжкия гардероб и какво трябва да направим, за да сме достатъчно уверени във външния си вид и да не се налага да се обличаме според Интернет. В книгата са включени липсващите в блога теми са грижата за денима и други подобни неща.

Изводът е ясен – не се взимайте на сериозно, говорете си за мъжки теми и се обличайте възможно най-добре. Чувството за хумор и иронията винаги спасяват в подобни ситуации.

Fuck Yeah Menswear струва $20 и може да бъде поръчана тук.