Господин Gary Cooper

Gary Cooper: Enduring Style e първата монография за стила и безсмъртната харизма на едно от най-запомнящите се имена от златните години на Холивуд и американската кино индустрия, който продължава да бъде вдъхновение и да виси по стените на дизайнерите и в филмотеката на всеки уважаващ себе си киноман.

Книгата с твърди корици и предговор от Ralph Lauren (кой друг – бел.ред) съдържа повече от 200 страници и 150 цветни и черно бели непубликувани досега кадри от личния архив на Grant, снимани предимно от жена му Rocky. Последната е успяла да улови всички – автомобилите, именията, оръжията и най-вече безкрайния гардероб на Cooper. Подходящ за всяко едно събитие, независимо дали говорим за филмови роли или просто за лов с близкия му приятел Еrnest Hemingway.

В личния си живот Gary Cooper залага предимно на безупречно скроени европейски костюми и американско спортно облекло, чиито стил се превръща в еталон за елегантен, мъжествен и изключително рафиниран вкус. Увереността, с която ги носи е достатъчно силен пример за подражание и до днес.

[vimeo]http://vimeo.com/29791446[/vimeo]

Gary Cooper: Enduring Style струва 60 долара и може да бъде поръчана тук.