Траперът

Практичните пухени елеци за трапери и дървосекачи са най-добрия начин да се справим с променливото време навън и да не се чудим постоянно какво да облечем за да не ни е прекалено топло или студено. Не е задължително да работите на открито, за да ги носите направо върху карира риза или деним яке, което е напълно достатъчно за поддържане на комфорта при колебливите есенни температури. Плюс това пухените елеци присъстват в колекциите на всяка марка за бърза мода във всякакви цветове и комбинации на материи. Хвърлете едно око на два модела на доста различни цени, но с еднакви характеристики поне на пръв поглед.

Пухен елек Scotch&Soda от Fan Point, 195 лв. Шапка Review от Peek&Cloppenburg, 15 лв. Тишърт Fishbone от New Yorker, 26 лв. Анцуг Scotch&Soda от Fan Point, 175 лв.

Пухен елек Oviesse, 60 лв. Шапка Review от Peek&Cloppenburg, 20 лв. Риза Scotch&Soda от Fan Point, 140 лв. Панталон Smog от New Yorker, 60 лв.

Как да го почистваме? Всички пухени якета трябва да се почистват много внимателно заради деликатността на пуха като материал – може да мирише, да стане на петна, да слегне въпреки шевовете на равни разстояния. Затова или отивате на химическо чистене или го перете вкъщи по следния начин след като се проследили инструкциите на етикета. (1) Задължително допълнително изплакване (2-3 пъти), защото пухът може да задържи препарата, който може да остави петна при съхнене. (2) Две центрофуги след изплакване. (3) Бързо сушене – разчепкване с ръце или слагане в сушилня с 5-6 нови тенис топки. Шумът е оглушителен, но си струва. Иначе можете да го оставите да изсъхне полегнал на земята върху чаршаф и никога висящ надолу, за да не се слага пуха.

Фотография: Венцислава Василева и Асен Емилов Модел: Сергей Йорданов