Нова еротична фотография

Корицата на книгата и J & A от Renee Jacobs, САЩ

Втората част на изключително популярната книга на Taschen, The New Erotic Photography, е нова възбуждаща колекция от 400 провокативни и артистични снимки с голи момичета на 50 от най-обещаващите световни имена в тази сфера. 35 от тях са нови имена, които се представят за първи път: Eric Bonzi, Cyril Torrent, Jo Schwab, Yossi Loloi, Tomohide Ikeya, Frederic Fontenoy, Andrew Pashis, Jan Hronsky и Chase Lisbon.

Andrea и Barbora на улицата в Прага: Нощ в Прага от Guido Argentini, САЩ

Освен това книгата представя и няколко изключителни жени, който не сме виждали точно в такава светлина – еротичната филмова актриса (възпитано име за порно) Kimberly Kane, колумбийката Alejandra Guerrero, скейтбордиската и хеви метъл Magdalena Wosinska, Erica Simone и любимата зряла жена на Taschen – Liz Earls.

Стилът на всеки автор е различен и можем да се засрамим от изключително неприлични и провокативни гонзо фотографии с отрезвяваща голота (Bob Coulter) до пин-ъп фетиш момичетата на познатия Eric Kroll – невероятна колекция от различни сюжети с красиви бедра, плътни устни, подскачащи гърди и най-важното, красиви и напълно освободени момичета.

Редакторът на книгата Dian Hanson (легенда в мъжките мъжки списания с работата си по Puritan, Juggs и Leg Show преди да започне да прави еротичните книги на издателството) е успяла доста успешно да документира промяната на фотографската медия и еволюцията на еротичната фотография като цяло в периода след издаването на първата книга. Повече от половината имена в книгата снимат дигитално, а тези, които продължават да снимат на лента, използват Polaroid или стари камери като Lomo и Holga. Не успяхме да видим дали е включен и някой българин, но ще проверим отново.

The New Erotic Photography Vol.2 струва около 80 лева и може да бъда намерена в по-добрите книжарници или онлайн от сайта на Taschen.