Будоарът на Coco De Mer

В един по-разкрепостен и добър свят всички еротични магазини щяха да приличат на Coco De Mer – английски луксозен, но достъпен бутик за дизайнерско бельо, стилни еротични играчки и предмети за любовна игра и връзване, в който освен това се организират и курсове по масажи и лекции за най-доброто задоволяване и японското изкуство шибару. Създателят на Coco De Mer Sam Roddick обича да споделя страстта си към еротиката и секса и го прави по един от най-изисканите начини, които сме виждали напоследък.

Името на Coco De Mer идва от разговорното наименование на уникална за Сейшелските острови палма, която впечатлява толкова много първите изследователи на далечното място, че се заблуждават сериозно с мисълта, че са открили забраненият плот в митичната райска градина. Формата на въпросните палмови семена напомняло болезнено (в случая на моряците) за формата на женски таз. Векове по-късно създателите на марката се вдъхновяват от същото име и го възприемат като забавна шега с човешката свенливост, която е способна да ни накара да се изчервим сериозно.

Прегледът на категориите в уебсайта на компанията е способен да предизвика същата реакция поне в началото. Все пак говорим за бельо и продукти, които могат да развълнуват и мъжете, и жените. Поговорихме си с готиния главен дизайнер и производствен мениджър Luisa Loveday Rundle, която ни разказа за новата кампания и душата на Coco De Mer.

Вдъхновението за тази колекция? Този сезон бе старт на едно пътешествие и за марката, и за самата мен. Исках да събера на едно място двe от характеристиките, по които са синоними за Coco De Mer: естетиката на Викторианския период (1837–1901) и британската ексцентричност. Според мен те са от съществено значение за марката и исках да им вдъхна нов живот като ги комбинирам с малко извратеност и източни фантазии.

Какви са мъжът и жената, за която мислите, докато създавате моделите? Винаги мисля за жени… те са толкова силни и изразяват сексуални послания, които могат да бъдат разбрани и от жени, и от мъже. Според мен мъжът не може да направи подобно нещо. Coco De Mer обича красотата, а какво по-хубаво от красива жена… Между другото, за протокола, аз съм хетеросексуална! Жената на Coco De Mer е класна, страстна, странна и красива.

Какво е новото и различното от предишните колекции? В последната кампания са включени четири нови модела: френските бикини за пляскане (Spanking Knickers), воалът за мечтатели (Dreamer Veil), коланът за жартиери Bella Lusso и Бразилските бикини (Brazilian Briefs). Френската дантела в Bella Lusso е различна от всичко, което сме използвали досега. Луксозният й вид дава името на колекцията. От известно време не бяхме правили кампания за сезонните колекции и по този начин вкарваме малко тръпка и нов живот в марката.

Как бихте описала душата на Coco De Mer? Звучи клиширано, но душата на Coco De Mer се съдържа в слогана на марката: For Lovers, Adventurers and Dreamers… Винаги се сещам за тези думи докато създавам новите модели и трябва да съм сигурна, че говоря на всяка една от тези три групи по всяко време. Те илюстрират различните аспекти на нашата компания. Имаме клиенти, които идват редовно и ни държат близко до сърцето си и винаги в будоара си, други идват просто за приключението, защото искат нещо вълшебно и необичайно, трети мечтаят за красивите продукти, които предлагаме, какво ще си купят занапред и тяхното бъдеще. Исках последната кампания да се идентифицира и с трите основни групи.

Интересна история около снимките? Препарираните лъв и мечка станаха най-добри приятели след като участваха в кампанията на Coco De Mer.

Coco De Mer са на www.coco-de-mer.com