Les mademoiselles et les cochons

Наскоро нарекохме Sébastien Tellier истински космат поет и съвременен поп трубадур, който подмокря с изключителна електроника и сърцераздирателно пиано и се вписва точно в представата ни за съвременен Serge Gainsbourg без алкохола и цигарите. Справя се еднакво добре с чувственото бавно темпо за секс (Roche) и раздяла (La Ritournelle), но може и да запише изключителен елегантен поп (Divine) и да иронизира конкурса Евровизия по най-добрия възможен начин. И все пак най-много ни вълнува, когато флиртува с жените и секса по най-красивия и възбуждащ начин, типично в стила на френската софт еротика от 70-те години. Когато не го прави по премерен и графичен начин (Look), Tellier разчита на добрата стара домашна оргия, директни алюзии, прозрачно бельо и пляскане (Kilometer).

Нещата не стоят по-различно и в Cochon Ville, видеото към първия сингъл от предстоящия му албум My God Is Blue, само че мащабът на идеята е по-голям от обикновено. Сюжетът на Cochon Ville (Градът на прасетата) започва там, където свърши действието в предишното видео Pepito Bleu – последователите на Синята коалиция (идеята на Tellier за нов световен ред, хармония и разбирателство) са се събрали заедно и могат да се отдадат на продължаване на рода по  доста скандален, красив и оргазмичен начин. Режисьорът Alex Courtès (On’N’On на Justice плюс клипове за Phoenix, U2, Wolfmother, The White Stripes и Cassius, заедно с дизайн за значими френски артисти като Daft Punk, Kavinsky и Air) представя Tellier като божествен китарист с ококорен до крайност поглед (Nicolas Cage в най-силните му години) и синя пелерина и музикантите му в ку-клукс-клан костюми в черно, които свирят в центъра на публика от разкрепостени мъже и жени, които танцуват, флиртуват и се натискат на забавен каданс без какъвто и да било свян.

Очевидно градът на прасетата е доста приятно място. Камерата се върти около чисто голи мъже и изключително красиви жени с прекрасни гърди, които разливат мляко върху себе си, галят леко уплашен кокер шпаньол и се възхищават на мъжки пенис в калъф ала диско топка. Има още много детайли, които е по-добре да откриете сами. Само французите знаят как да съчетаят толкова скандални и провокативни елементи в наистина чувствено и издържано видео с много класа. Освен това Cochon Ville е поредното визуално доказателство за фетиша на Sébastien Tellier към женското дупе. Браво.

Новият албум на Sébastien Tellier излиза на 16 април. Преслушайте и ремиксите на Cochon Ville от The Magician и Dimitri From Paris.