Обувки от 60-те

SeaVees е малка калифорнийска компания с голяма идея — всичко, което правят да е вдъхновено от едни от най-интересните години в историята на щата — 60-те. Името на всеки един от моделите е число, което загатва за определено събитие, което малко или много е повлияло на американската история в този период. Не всички модели са подходящи за студове, но заслужават внимание, затова ето кратък списък с петте най-добри според нас.

 

— 12/67

Филмът The Graduate излиза през декември, 1967. Dustin Hoffman играе Ben Braddock, току-що дипломирал се млад мъж без конкретна цел в живота, който се влюбва в дъщерята на жената, а последната се опитва да го прелъсти. 12/67 е препратка към сблъсъка на Ivy стила и западното крайбрежие, ще ги разпознаете и в моделите на Clark’s и всяка компания, която прави т.нар. desert boots. Кожените връзки и естествената подметка са чудесни детайли, а омаслената кожа е нещо, което не искаме да си спестяваме повече.

 

— 03/69

На 22 Март 1969, UCLA Bruins и Lew Alcindor печелят колежанската титла за пети път през последните шест години, като побеждават Purdue. Мачът е с предизвестен край най-вече заради присъствието на Lew Alcindor, който вкарва 37 точки и хваща 20 борби. 03/69 е почит към спортната естетика на 60-те. Перфорираната горна част не се понася добре с дъжда, но комбинация от анти бактериална кожа във вътрешността и естествения бамбук, използван за уплътнение на обувката прави 03/69 задължителна част за пролетния гардероб. Между другото Lew Alcindor по-късно става популярен като Kareem Abdul-Jabaar.

 

— 10/63

Октомври 1963 е знаков месец за поп изкуството в Лос Анджелис и Калифорния. Andy Warhol напуска Пенсилвания за първи път и стъпва в Ел Ей, за да присъства на изложбата си в галерия Ferus. 10/63 е комбинация от плат и омаслена кожа, а подметката е направена чрез собствената технология на SeaVees Natural Rubber – по-лека и по-стабилна гума от останалите използвани в обувната индустрия.

 

— 04/65

През Април 65-та пристанището в Mare Island и военноморската корабостроителница в San Francisco Naval Shipyard се обединяват. 04/65 са вдъхновени от ботушите на работниците в това гигантско предприятие. Направени са от лека, естествена гума, която издържа на екстремни температурни амплитуди и е абсолютно водоустойчива. Моделът има подвижна кожена подплата и изглежда супер удобен за времето в момента.

 

— 09/64

През Септември 1964, Конгреса обявява парка Yosemite за защитена зона и забранява строежа на пътища и преминаването каквито и да било превозни средства през 89% от територията му. 09/64 са кожен шедьовър с еластична подметка и кръгли памучни връзки, които влизат в  никелирани капси или такива от въглеродна сплав.

Можете да разгледате цялата колекция на SeaVees в сайта им, има и подробна информация за местата за продажба. Цените са справедливи и варират от 60$ до 180$. Има скромна селекция в Asos.