Диското на Vladislav Moustache Love

Попаднахме на Владислав случайно докато слушахме Дарик Радио и неговото предаване Mix The Soul – непрекъснат микс от бавно, бързо и много чувствено диско и прилежащите му стилове, които обикновено не намират място в програмите на повечето клубове, а какво остава и за големите електронни медии. Момчето си е  избрало много хитър псевдоним, който не остава незабелязан от добре тренираното с порнография и дискретна винтидж еротика от Америка през 70-те око. Хареса ни, разпитахме го за тривиалните неща и вместо чао го помолихме да запише нещо подходящо за слушане и танцуване привечер.

Разкажи първо за името, нещо общо с американските порно филми от 70-те и ретро естетиката? Харесвам и порно филмите от 70-те и ретро естетиката, но името се появи по съвсем различен повод. Имаме два мини заека у дома, които много обичат да си играят като ги галиш и закачаш по носовете и мустаците. От там идва Moustache Love. Вписва се много добре в музиката, която пускам.

Какъв е първият ти спомен, свързан с музика? От както се помня присъства по някакъв начин като част от мен. Имам много ясни спомени от първите си сблъсъци с The Cure и Depeche Mode в края на 80-те. Тогава не можех да повярвам, че има такава интересна и различна музика. И до ден днешен Disintegration на The Cure си остава един от най-добрите албуми, записвани някога.

Каква музика слушаш вкъщи и на какво залагаш когато си навън? В последно време – последният на Kate Bush с презаписани аранжименти на песни от два от нейните албуми през 80-те, но той вече не е съвсем нов. Нямам CD player вкъщи и слушам предимно стари плочи на Chic, Teddy Pendergrass, Saint Tropez. Имам стахотна колекция от стари винили с островна гръцка музика, която е много приятна за слушане.
Иначе от диджеите и продуцентите се възхущавам най-много на LTJ XPERIENCE и Moodymann. Харесвам музиката от лейбъла на Danniel Solar и Andi DeLuxe – Dikso Records. От Англия излизат много добри неща от 6th Borough, The Revenge, Duff Disco, Sccucci Manucci. Въобще в последните две години излизат супер добри неща.

Планове за собствена продукция? Не гледам чак толкова сериозно, просто се забавлявам като пускам музката, която харесвам. Ако някой ден ми е забавно да продуцирам, сигурно и това ще стане.

Къде искаш да пускаш и на какви хора? Каква е публиката на подобна музика? За щастие има такава. Не е много голяма, но на мен ми е достатъчна. Радва ме, че стои малко по към underground-а. Има няколко клуба в София, които дават място за подобен стил, за което им благодаря! Това са местата на които искам да пускам и там са хората, които могат да оценят музиката. Правя това изцяло за да се забавляваме и не бих свирил където и да е само за да кажа, че съм свирил там.

Както споменахме в началото, Владислав се прояви като добро момче и записа подкаст за Boyscout с балансирано диско, хубави мелодии и коктейлно темпо, с който да изпратим лятото и да започнем вечерта след работа.

[soundcloud]http://soundcloud.com/vladislav/podcast-for-boyscoutmag-com[/soundcloud]

Mix the Soul е всеки петък след 21 часа по Дарик Радио. Още сетове на Vladislav Moustache Love има ето тук. Повече за него – в ето този блог и на личната му Facebook страница. Владислав ще пуска музика този петък и събота в Apartament 52 и Club 365. Можете да го слушате и на 24 и 29 септември в Culture Beat.