Абсолютен брит арт

От утре до края на октомври известната с противоречива слава Музейна галерия за модерно изкуство представя изложбата Peter Blake: Absolut Brit Art. Интересното е, че тя ще бъде открита от самия Blake – една от знаковите фигури в британския поп арт от 50-те години на миналия век, който ще участва и в семинар, безплатен и открит за всички любопитни.

Картините на Peter Blake често включват рекламни изображения и колажирани елементи, смесват поп култура и изящно изкуство. Сред най-известните му работи е картината The First Real Target от 1961, изобразяваща мишена за спортна стрелба, нарисувана с маслени бои. Британският художник е автор и на обложката на Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, осмия студиен албум на The Beatles, който продължава да е измежду най-значимите в съвременната музика. Тук трябва да споменем и обложката за албума от 2008 Stop the Clocks на Oasis, събрал хитовете на групата.

Семинарът на Blake ще се проведе от 11 ч. на 1 октомври в Музейната глаерия за модерно изкуство на ул. Оборище 10. Повече инфо на страницата на им. В рамките на изложбата ще бъдат показани още работи на Damien Hirst, Anish Kapoor и Marc Quinn.