Kay Be

Kay Be е Константин Бешков, едно от малкото хубави неща в българската музика напоследък (казваме музика, защото ни е трудно да правим класация на български рап в момента). Записва инструментален хип-хоп в най-добрата традиция на J Dilla, MF Doom и Pete Rock плюс много любов и добрите идеи на самия Константин. Тринайсете инструментални композиции от първия му завършен проект Pieces са много лични и са способни да ни обсебят поне по няколко часа на ден. Хванахме го набързо за няколко въпроса:

Защо Kay Be?

Защото не е Bay Ke и се римува с Пeй Ми…

Кои са ти любимите ежедневни шумове/звуци?

Птичките и пчеличките.

Как работиш? Откъде намираш семпли и как създаваш едно парче?

Процесът започва с хартийка и свършва с бийт. Добър семпъл може да изскочи отвсякъде, трябва да си отворен към хубавата музика и тя ще ти се отблагодари.

Усещаме вдъхновението на J Dilla и MF Doom върху музиката ти…

Dilla, Madlib, Pete Rock и Premier са богове. Влиянието е ясно, въпреки това се опитвам да правя нещата по свои начин, не копирам и искам да звуча предимно като себе си.

Върху какво работиш след Pieces?

Най-важният проект в момента го правим с Бобо, скоро ще има паднали ченета. Освен това работя предимно с американски артисти, предстои издаването на албума на Day One, който е изцяло продуциран от мен. Очаквайте още инструментални проекти в близко бъдеще, това ще става традиция.

До скоро и се пази!

Евала!

[soundcloud]http://soundcloud.com/konstantinbeshkov/got-my-herbs[/soundcloud]

Pieces може да бъде слушан безлатно и свален с отлично качество за сума по ваша преценка ето тук.