Читанка, Том 17

Guardian публикуват задълбочен портрет на новия председател на Международния валутен фонд – французойката Christine Lagarde.

Мемоарите на рок звезди са най-успешното нещо на пазара за книги през 2011, вероятно и занапред. Издателите се опитват да се доберат до David Bowie и междувременно се задоволяват с още една нова биография на бледия херцог.

Какво да очакваме от новия сериал Тhe Hour? Mad Men за журналисти, които носят още по-добри костюми, преживяват големи драми и никога не забравят за английския си хумор.

An Anatomy of Addiciton разказва за първите години на кокаина.

Помислете пак преди да изпратите детето си в колеж в Америка. И внимавайте на концерти и други масови прояви, за да не станете жертва на задушаване.

Кратък урок по това как се пише оставка ако сте главен редактор и не искате да спестите нищо на своите собственици? Доста актуална тема напоследък.

The New York Times си спомнят за художника Lucian Freud и илюстратора на корици за плочи Alex Steinweiss.

Бързи съботни интервюта с музиканти – Slash и семейните ценности на Mark Ronson.

Новото предпочитано място сред туристите е призрачен радиоактивен град в Невада.

Закон и ред – The New York Times пак пишат за Алексей Петров и борбата с престъпността в България.

Френският режисьор с много провокативни клипове (M.I.A., Justice) Romain Gavras разказва за новия си филм пред Dazed. Добър повод да се върнем назад към типографията във филмите на Jean-Luc Godard.

И за финал, хубава сесия с достъпни дрехи за момичета, носени от лъстива французойка. От Капитал LIGHT. Плюс малко добри коктейли за през деня.

Приятно четене и хубав уикенд.