Читанка, Том 8

Американските войници във Виетнам имат особено отношение към своите запалки Zippo – повечето им страхове, мисли и гняв намират място под формата на хайку върху металния им корпус.

Какво да носим лятото? Редакторите на GiltМАNual дават няколко съвета. Oсвен това ни съсипват с ентусиазъм и сериозна работа – новият им сайт е за храна.

Интересно сравнение между английските издания на GQ и Esquire. Новият редактор на последното, Alex Bilmes, споделя плановете си в интервю за Guardian.

Brad Pitt за един от най-очакваните и най-освирквани филми в Кан. Плюс момичетата на Mr Porter – осем нови киноактриси, чиито имена трябва да запомним.

The Cosby Sweater Project е много приятнo проучване на културата на обличане от края на 80-те години.

Benjamin Lowy публикува добри снимки от войната в Либия.

NME имат силна седмица. Първо обясняват защо Sade има толкова успешна кариера, след това класират най-великите хеви метъл фронтмени и накрая пишат за това как Prince e един от най-добрите артисти за фестивал.

Как да се продадеш като Johnny Depp за много пари, да чувстваш в тъпи филми и никой да не разбере? Nerve отговарят стъпка по стъпка.


Woody Allen има нов филм. Добър повод да си припомним предишните му проекти, класирани от най-лош към най-добър.

Любимите неща на Nick Wooster (до вчера – директор мъжка мода в Neiman Marcus и Bergdorf Goodman) плюс жесток материал за стила на Bryan Ferry в GQ.

Bill Keller от The New York Times споделя какво според него се случва когато мислим в 140 знака. И въобще каква е цената на живота в социалните мрежи.

Eдна от най-чаканите игри на годината е факт. Геймърският сайт Joystiq с всеобхватно ревю за L.A. Noire. New York Times също имат какво да кажат по въпроса. Ако 40-те години на 20-ти век не са ви по вкуса, изчакайте до средата на Юни, когато трябва да излезе чаканото повече от 12 години продължение на Duke Nukem.