Италианското посолство

Отличителните белези на италианската традиция в правенето на костюми се разпознават лесно: добра кройка, елегантен силует, средиземноморски непукизъм, много секс в облеклото и висококачествени платове. Ermenegildo Zegna е типичен пример за изброените неща, който предлага всичко необходимо за мъжкия гардероб – костюми, аксесоари, обувки, ризи, палта и бельо. Качеството и репутацията на марката предопределят цени, значително по-високи от настоящите ни възможности. Поздравления за всеки, който може да си ги позволи.

Zegna присъстват на българския пазар повече от десет години, но едва наскоро се преместиха в просторен магазин на столичната улица Съборна. Интериорът е на архитектурното студио Beretta. На партера са разположени линиите Zegna Sport (облекло за голф, фитнес, тенис и ски, а именно якета със слънчеви батерии, които позволяват  батерията на мобилния телефон да е пълна  през целия ден, особено полезно ако сте се изгубили в планината или сте затрупан от лавина), Upper casual (удобни дрехи за свободното време) и ZZegna (младежката линия на Zegna с безупречна линия и напредничави кройки).

На второто ниво в бутика са представени линиите Zegna Couture и Sartoria. Първата предлага ръчно изработени костюми за по-официални поводи, докато Sartoria се опитва да подмами деловия мъж, който прекарва цялото си ежедневие в строг костюм. Кройките са функционални, а дрехите изглеждат безупречно дори и след тежък работен ден. Някои от моделите са направени от немачкаеми и дишащи материи, добро решение за лятото.

Клиентите в София се възползват от опита на Георги Филипов, управител и конструктор-моделиер на софийския бутик. Работи за марката от самото и стъпване в Блгария и се справя най-добре с консултирането и ушиването на костюми по индивидуална заявка. При саката клиентът обикновено избира единично или двойно закопчаване, формата и материала на копчетата, илици на ръкавите, които могат да бъдат зашити или не. При панталоните изборът пада върху формата на джобовете и наличието на маншет или не. Ширината на вратовръзката и формата на яката на ризата, мястото на монограма и т.н. могат да бъдат в различни варианти.

[nggallery id=94]

Част от колекцията на Ermenegildo Zegna за топлия сезон на 2011: спортни сака от памучен габардин и коприна с кожени детайли, плюс костюм за свободното време от вълна, лен и коприна плюс олекотена конструкция при саката и костюмите от фина нишка на вълна и най-новото – материя, която предлага защита от слънчевите лъчи. Според Zegna oбработката на суперфината австралийска вълна позволява на тъмните платове да отразяват светлината също както белите. Предстои да проверим дали наистина е така.

Ermenegildo Zegna e в София на ул. Съборна 2А. Повече информация на 02 981 83 72 и на www.zegna.com